Ciocolata de casa, alba cu nuci si portocala confiata

Ciocolata de casa, alba cu nuci si portocala confiata este o reteta de ciocolata, facuta in casa, care se face usor si rapid si inlocuieste cu succes orice ciocolata din comert.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Ciocolata de casa, alba cu nuci si portocala confiata

Ingrediente

  • 1kg zahar
  • 250ml apa
  • 500gr lapte praf
  • 1 pachet unt
  • coaja de portocala confiata
  • nuci prajite

Mod de preparare

Portocala confiata: se curata o portocala de coaja iar coaja se taie bastonase si se pune un strat de coaja si un strat de zahar intr-un borcan pana se umple dupa care se inchide borcanul ermetic si se lasa la confiat coaja de portocala cel putin 1 saptamana (vom sti ca e gata confiata cand incepe sa lase in borcan ca un sirop).
Ciocolata de casa:zaharul cu apa se pun la fiert si se face un sirop gros (din momentul cand incepe sa faca bulbuci se fierbe cam 6-7 minute la foc potrivit), se adauga untul pana se topeste apoi laptele praf si se incorporeaza toate pana devine ca o crema groasa dupa care se toarna in forme si se pune deasupra miez de nuca prajit si portocala confiata si in fiecare forma se pune cate 1-2 picaturi de sirop din siropul lasat de portocala confiata. Se lasa pana a doua zi la racit.


Ciocolata de casa cu nuci si portocala confiata se serveste rece sau la temperatura camerei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori