Ciocolata de casa, alba cu nuci si portocala confiata

Ciocolata de casa, alba cu nuci si portocala confiata este o reteta de ciocolata, facuta in casa, care se face usor si rapid si inlocuieste cu succes orice ciocolata din comert.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Ciocolata de casa, alba cu nuci si portocala confiata

Ingrediente

  • 1kg zahar
  • 250ml apa
  • 500gr lapte praf
  • 1 pachet unt
  • coaja de portocala confiata
  • nuci prajite

Mod de preparare

Portocala confiata: se curata o portocala de coaja iar coaja se taie bastonase si se pune un strat de coaja si un strat de zahar intr-un borcan pana se umple dupa care se inchide borcanul ermetic si se lasa la confiat coaja de portocala cel putin 1 saptamana (vom sti ca e gata confiata cand incepe sa lase in borcan ca un sirop).
Ciocolata de casa:zaharul cu apa se pun la fiert si se face un sirop gros (din momentul cand incepe sa faca bulbuci se fierbe cam 6-7 minute la foc potrivit), se adauga untul pana se topeste apoi laptele praf si se incorporeaza toate pana devine ca o crema groasa dupa care se toarna in forme si se pune deasupra miez de nuca prajit si portocala confiata si in fiecare forma se pune cate 1-2 picaturi de sirop din siropul lasat de portocala confiata. Se lasa pana a doua zi la racit.


Ciocolata de casa cu nuci si portocala confiata se serveste rece sau la temperatura camerei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Galuste cu prune

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Musaca greceasca de vinete

Musaca greceasca de vinete

Musacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...

Musaca greceasca de vinete
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Floare de Colt
1
Prajituri

Prajitura Floare de Colt

Prajitura Floare de colt este o reteta de prajitura cu doua tipuri de creme si fructe, o prajitura delicioasa pe masura...

Prajitura Floare de Colt
Lichior de bere de casa
2
Lichioruri

Lichior de bere de casa

Pentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.

Lichior de bere de casa
Mutabal
3
Salate de legume

Mutabal

Sunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...

Mutabal
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
4
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Amandina insiropata cu cafea
5
Prajituri

Amandina insiropata cu cafea

Amandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...

Amandina insiropata cu cafea
Parteneri
Rulada cu sunca si branza de capra
Bucataras.RO

Rulada cu sunca si branza de capra

A iesit o rulada asa de buna cu un blat moale, completat cu branza si sunca, ce mai, perfecta pentru masa de Revelion!

Rulada cu sunca si branza de capra
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Placinta cu prune (Mosocoarna)
ReteteCulinare.RO

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia