Se aleg cirese amare mai mari, bine coapte. Se spala si se indeparteaza samburii. Se pune Ia fiert zaharul cu doua cani si jumatate de apa si se adaug
Se aleg cirese amare mai mari, bine coapte. Se spala si se indeparteaza samburii. Se pune Ia fiert zaharul cu doua cani si jumatate de apa si se adauga ciresele scurse de zeama. Se Iasa Ia fiert, amestecand din cand in cand cu grija, pentru ca fructele sa ramana intregi. Se scot intr-un vas inainte ca stropul sa se lege prea tare, se scurg si se Iasa Ia racit.
Intre timp, se topeste ciocolata intr-un vas in bain-marie, cu doua linguri de apa. Dupa ce fructele s-au racit, se acopera cu glazura de ciocolata, se dau prin miez de nuca macinat si se servesc pe un platou.
Alte dulciuri retete recomandate
Galuste cu prune
Ciocolata de casa
Papanasi fierti
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii