Fondante

Fondantele sunt bomboane delicioase care se fac din zahar, apa, nuca sau alune prajite si macinate.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg zahar
  • 200 g apa
  • 250-300 g nuca sau alune prajite si macinate
  • 300 g faina prajita – ingalbenita
  • esente
  • coaja de la o lamaie
  • 600–700 g ciocolata
  • 6 linguri de ulei
  • 200 g unt.

Mod de preparare

Pentru fondante se fierbe un sirop ca pentru ciocolata, care se lasa la racorit. Cand este caldut, se adauga faina, nucile, mirodeniile si putina sare, dupa care se fac bilute si se lasa pe un celofan timp de doua ore ca sa se intareasca. Separat, se topesc la Bain-Marie 600–700 g ciocolata, se adauga 6 linguri de ulei si 200 g unt. Se ia fiecare biluta si se da prin ciocolata, apoi se pune un celofan si se lasa la uscat. Se aseaza distantate, ca sa nu se lipeasca intre ele.


Fondantele se servesc dupa ce s-au uscat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori