Fondante cu nuca si trandafiri

Va mai aduceti aminte de fondante? Ei bine, si pe mine m-a apucat nostalgia si am facut aceste fondante cu nuca si trandafiri care mi-au amintit de copilarie. Incercati-le si voi!

Timp pregatire
3 minute
Complexitate
medie
Fondante cu nuca si trandafiri

Ingrediente

  • Pt umplutura avem nevoie de:
  • -200 gr. nuca macinata
  • -200 gr. zahar pudra
  • -50 gr. unt
  • -2 linguri miere
  • -1 esenta apa de trandafiri (eu n-am avut esenta
  • asa ca am inlocuit-o cu dulceata de trandafiri
  • si n-am mai
  • adaugat nici miere)
  • -1-2 gr. gelatina maruntita
  • Pt. glazura avem nevoie de:
  • -3-4 linguri de miere
  • -2 cubulete de unt
  • -150-200 gr. zahar pudra
  • -putin colorant alimentar rosu
  • -2 gr. gelatina maruntita

Mod de preparare

Cu aceasta reteta doresc sa particip la concursul Castiga timp - testeaza produse Philips, care a inceput deja pe data de 22.04. Ma bucur tare mult ca am reusit si eu sa aflu la timp de aceasta campanie, mai ales ca am mare nevoie de un astfel de produs pt. testat. Trebuie sa recunosc ca pana acum am avut un robot de bucatarie de care am fost foarte multumita, dar care a cedat de curand. Din pacate, timpul meu liber este, practic inexistent, eu tot alergand intre serviciu, casa si navete, iar oboseala si criza de timp si-au facut simtita prezenta. Practic, aceste produse Philips sunt o minune la casa omului, pt. ca injumatatesc timpul petrecut la prepaparea retetelor, iar eu as putea sa ma ocup de multele treburi ramase in urma.

Pot sa spun ca sunt realmente dependenta de tot ce e dulce, iar o bomboana buna n-o refuz niciodata.....dar unde sa gasesti fondantele de odinioara? Mai ales ca ele fac deliciul copiilor si bucuria adultilor...plus ca reprezinta un cadou perfect atunci cand esti in incurcatura si nu stii ce sa alegi.

Pt a forma bomboanele, am facut mai intai fondantul rozaliu: am hidratat gelatina intr-o lingura de apa, apoi am topit-o pe foc mic impreuna cu dulceata (sau mierea, dupa caz), apoi am adaugat untul si zaharul pudra, putin cate putin, pana s-a ingrosat, apoi am adaugat nucile macinate. Am lasat pasta rezultata la rece cca 2 ore, apoi am format bilutele cu mana unsa cu unt si le-am dat iarasi la rece.
Intre timp am facut glazura: acelasi fondant de mai inainte: am hidratat gelatina inr-o lingura de apa, am topit-o pe foc impreuna cu mierea, apoi am inceput sa adaug untul, colorantul si zahar pudra(putin cate putin), amestecand continuu, pana s-a format iarasi o pasta grosuta, dar oarecum lichida.
Am scos bomboanele de la rece si , cu ajutorul unei lingurite, le-am scufundat in fondantul caldut, apoi le-am asezat repede pe o tava tapetata cu hartie de copt. L-eam dat din nou la rece pt. 10 min, apoi le-am desprins foarte usor si le-am asezat in hartiutele lor speciale...si gata!Au iesit foarte gustoase,dulci, aromate si mi-au adus aminte de bomboanele din copilarie!
Pont: daca nu doriti sa va complicati cu fondantul glazura, puteti folosi glazura alba de zahar de la dr. Oetker din comert, in care adaugati colorantul si ceva mai putina apa decat scrie pe plic.
Enjoy!


Fondantele cu nuca si trandafiri se servesc la mesele festive sau atunci cand vrei sa le faci o surpriza celor dragi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Cele mai apreciate rețete
Tort cu capsuni si mac
1
Torturi

Tort cu capsuni si mac

Este un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...

Tort cu capsuni si mac
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
2
Aluaturi

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel

Se face repede, usor si este foarte bun...

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
3
Mancaruri cu legume

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Ciulama cu ciuperci
4
Mancaruri cu ciuperci

Ciulama cu ciuperci

Pentru ciulama de ciuperci ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape si se taie lame. In cazul folosirii...

Ciulama cu ciuperci
Ciulama de ciuperci si usturoi de post
5
Mancaruri de post

Ciulama de ciuperci si usturoi de post

Ciulama de ciuperci si usturoi este o mancare de post sanatoasa si delicioasa. Se curata ceapa si se spala apoi se toaca...

Ciulama de ciuperci si usturoi de post
Parteneri
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii