Pops-urile sau bomboanele din blat de tort sunt un desert ce poate fi mereu reinventat, fie ca vorbim de compozitie sau decor. Sunt un desert ideal de preparat impreuna cu copiii, le va face o adevarata placere sa framante compozitia si sa o decoreze dupa bunul plac.
In primul rand pregateste blatul de tort dupa indicatiile din reteta. Lasa blatul deoparte sa se raceasca dupa ce l-ai preparat.
Topeste la aburi fiecare tableta de ciocolata pe rand (in vase diferite), dupa ce e topita adauga laptele si zaharul si amesteca pana se dizolva si se omogenizeaza. Ia de pe foc si amesteca in continuare pana devine o crema fina.
Taie blatul in 3 parti egale si faramiteaza-l in 3 boluri diferite. Poti trasa aceasta sarcina "dificila" copiilor, cu siguranta vor fi incantati ca pot sa faca faramituri in voie.
Adauga in fiecare bol crema de ciocolata, dar mai lasa si pentru ornat cam 1/4 din cantitatea totala. Amesteca bine blatul de tort cu crema de ciocolata si lasa la frigider o ora.
Scoate de la frigider si formeaza cu mana mici bombonele pe care le asezi pe o hartie pentru copt. Incalzeste putin crema de ciocolata cat sa devina lichida. Infige in fiecare bomboana niste bete pentru frigarui la care le-ai taiat din capatul ascutit sau chiar betigase pentru acadele daca gasesti, iar apoi scufunda-le in crema de ciocolata, netezeste cu o spatula sau cu un cutit lat daca e nevoie, ca sa fie acoperite uniform. Textura cremei trebuie sa fie ca o glazura, ca sa o poti modela.
Aseaza fiecare bomboana in sus, intr-un stativ, sau intr-o strecuratoare de inox :). Nu ai nevoie de un suport special pentru bomboane, le poti sprijini in ochiurile strecuratoarei pentru legume, de exemplu, daca o intorci.
Lasa bomboanele astfel preparate pana se intareste glazura, dupa care le poti orna dupa bunul plac.
Sfaturi:
Atunci cand modelezi bomboanele, poti sa le dai diferite forme, sau poti sa iti faci mulaje dupa care sa decupezi blatul de tort in loc sa il sfaramitezi, dupa priceperea fiecaruia dintre noi. Noi ti-am pregatit cateva sugestii in galeria de imagini.
Poti sa dai diferite culori glazurii din ciocolata alba si sa "colorezi" bomboanele sub forma diferitelor animale.
Pops-urile din blat de tort pot fi servite oricand, la temperatura camerei. Nu se lasa mult afara daca este foarte cald, ca sa nu se topeasca ciocolata. Pops-urile pot fi pregatite ca si cadou pentru copii.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaReteta de felii de vitel cu ciuperci si cascaval este foarte gustoasa si spornica. Ca si ingrediente principale, avem nevoie...
Reteta de felii de vitel cu ciuperci si cascavalDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii