Pops-urile sau bomboanele din blat de tort sunt un desert ce poate fi mereu reinventat, fie ca vorbim de compozitie sau decor. Sunt un desert ideal de preparat impreuna cu copiii, le va face o adevarata placere sa framante compozitia si sa o decoreze dupa bunul plac.
In primul rand pregateste blatul de tort dupa indicatiile din reteta. Lasa blatul deoparte sa se raceasca dupa ce l-ai preparat.
Topeste la aburi fiecare tableta de ciocolata pe rand (in vase diferite), dupa ce e topita adauga laptele si zaharul si amesteca pana se dizolva si se omogenizeaza. Ia de pe foc si amesteca in continuare pana devine o crema fina.
Taie blatul in 3 parti egale si faramiteaza-l in 3 boluri diferite. Poti trasa aceasta sarcina "dificila" copiilor, cu siguranta vor fi incantati ca pot sa faca faramituri in voie.
Adauga in fiecare bol crema de ciocolata, dar mai lasa si pentru ornat cam 1/4 din cantitatea totala. Amesteca bine blatul de tort cu crema de ciocolata si lasa la frigider o ora.
Scoate de la frigider si formeaza cu mana mici bombonele pe care le asezi pe o hartie pentru copt. Incalzeste putin crema de ciocolata cat sa devina lichida. Infige in fiecare bomboana niste bete pentru frigarui la care le-ai taiat din capatul ascutit sau chiar betigase pentru acadele daca gasesti, iar apoi scufunda-le in crema de ciocolata, netezeste cu o spatula sau cu un cutit lat daca e nevoie, ca sa fie acoperite uniform. Textura cremei trebuie sa fie ca o glazura, ca sa o poti modela.
Aseaza fiecare bomboana in sus, intr-un stativ, sau intr-o strecuratoare de inox :). Nu ai nevoie de un suport special pentru bomboane, le poti sprijini in ochiurile strecuratoarei pentru legume, de exemplu, daca o intorci.
Lasa bomboanele astfel preparate pana se intareste glazura, dupa care le poti orna dupa bunul plac.
Sfaturi:
Atunci cand modelezi bomboanele, poti sa le dai diferite forme, sau poti sa iti faci mulaje dupa care sa decupezi blatul de tort in loc sa il sfaramitezi, dupa priceperea fiecaruia dintre noi. Noi ti-am pregatit cateva sugestii in galeria de imagini.
Poti sa dai diferite culori glazurii din ciocolata alba si sa "colorezi" bomboanele sub forma diferitelor animale.
Pops-urile din blat de tort pot fi servite oricand, la temperatura camerei. Nu se lasa mult afara daca este foarte cald, ca sa nu se topeasca ciocolata. Pops-urile pot fi pregatite ca si cadou pentru copii.
Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaSunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...
Indiene cu piersici si mascarponeCu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaPentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si...
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vaniliePasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeAm tot prezentat diverse feluri de zacusca, dar reteta clasica nu am prezentat-o, asa ca i-a venit si ei randul. Este o...
Zacusca, reteta clasica la slow cooker Crock-Pot 4,7 LReteta de drob de miel. Drob traditional de miel reteta simpla pas cu pas. Reteta de drob de miel cu prapure si oua fierte....
Drob de miel
Comentarii