Pops din blat de tort

Pops-urile sau bomboanele din blat de tort sunt un desert ce poate fi mereu reinventat, fie ca vorbim de compozitie sau decor. Sunt un desert ideal de preparat impreuna cu copiii, le va face o adevarata placere sa framante compozitia si sa o decoreze dupa bunul plac.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Pops din blat de tort

Ingrediente

  • blat de tort
  • cate o tableta ciocolata pentru decor (alba
  • neagra
  • cu cacao)
  • bombonele colorate
  • 50g lapte/tableta de ciocolata
  • 50g zahar/tableta de ciocolata

Mod de preparare

In primul rand pregateste blatul de tort dupa indicatiile din reteta. Lasa blatul deoparte sa se raceasca dupa ce l-ai preparat.

Topeste la aburi fiecare tableta de ciocolata pe rand (in vase diferite), dupa ce e topita adauga laptele si zaharul si amesteca pana se dizolva si se omogenizeaza. Ia de pe foc si amesteca in continuare pana devine o crema fina.

Taie blatul in 3 parti egale si faramiteaza-l in 3 boluri diferite. Poti trasa aceasta sarcina "dificila" copiilor, cu siguranta vor fi incantati ca pot sa faca faramituri in voie.

Adauga in fiecare bol crema de ciocolata, dar mai lasa si pentru ornat cam 1/4 din cantitatea totala. Amesteca bine blatul de tort cu crema de ciocolata si lasa la frigider o ora.

Scoate de la frigider si formeaza cu mana mici bombonele pe care le asezi pe o hartie pentru copt. Incalzeste putin crema de ciocolata cat sa devina lichida. Infige in fiecare bomboana niste bete pentru frigarui la care le-ai taiat din capatul ascutit sau chiar betigase pentru acadele daca gasesti, iar apoi scufunda-le in crema de ciocolata, netezeste cu o spatula sau cu un cutit lat daca e nevoie, ca sa fie acoperite uniform. Textura cremei trebuie sa fie ca o glazura, ca sa o poti modela.

Aseaza fiecare bomboana in sus, intr-un stativ, sau intr-o strecuratoare de inox :). Nu ai nevoie de un suport special pentru bomboane, le poti sprijini in ochiurile strecuratoarei pentru legume, de exemplu, daca o intorci.

Lasa bomboanele astfel preparate pana se intareste glazura, dupa care le poti orna dupa bunul plac.

Sfaturi:

Atunci cand modelezi bomboanele, poti sa le dai diferite forme, sau poti sa iti faci mulaje dupa care sa decupezi blatul de tort in loc sa il sfaramitezi, dupa priceperea fiecaruia dintre noi. Noi ti-am pregatit cateva sugestii in galeria de imagini.

Poti sa dai diferite culori glazurii din ciocolata alba si sa "colorezi" bomboanele sub forma diferitelor animale.


Pops-urile din blat de tort pot fi servite oricand, la temperatura camerei. Nu se lasa mult afara daca este foarte cald, ca sa nu se topeasca ciocolata. Pops-urile pot fi pregatite ca si cadou pentru copii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Cele mai apreciate rețete
Ciulama cu ciuperci
1
Mancaruri cu ciuperci

Ciulama cu ciuperci

Pentru ciulama de ciuperci ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape si se taie lame. In cazul folosirii...

Ciulama cu ciuperci
Ciulama de ciuperci si usturoi de post
2
Mancaruri de post

Ciulama de ciuperci si usturoi de post

Ciulama de ciuperci si usturoi este o mancare de post sanatoasa si delicioasa. Se curata ceapa si se spala apoi se toaca...

Ciulama de ciuperci si usturoi de post
Hribi cu usturoi
3
Mancaruri cu ciuperci

Hribi cu usturoi

Hribi cu usturoi este o ciulama de ciuperci delicioasa. 1 kg hribi curatati si bine spalati se taie fidelute, se pun la calit...

Hribi cu usturoi
Ciulama delicioasa de ciuperci
4
Mancaruri cu ciuperci

Ciulama delicioasa de ciuperci

Pentru ciulamaua delicioasa de ciuperci se pregatesc ciupercile la fel ca mai sus si se fierb in apa cu putina sare. Se...

Ciulama delicioasa de ciuperci
Inghetata lapte de pasare
5
Inghetate

Inghetata lapte de pasare

Aceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...

Inghetata lapte de pasare
Parteneri
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii