Nu am cunoscut pe nimeni care să spună “nu” trufelor de ciocolată: fine, dulci, se topesc în gură. Ce e mai bun decât o trufă? Una făcută în casă. Sunt extrem de ușor de preparat, cu puține ingrediente.
- Tăiați ciocolata în bucăți mărunte; este recomandat să folosiți ciocolată de înaltă calitate, pentru un gust mai intens al trufelor; - Puneți pe foc mic smântâna dulce împreună cu untul și amestecați; - Când aproape să fiarbă, se ia se pe foc și se adaugă peste ciocolată; - Lăsați 1-2 minute, apoi amestecați compoziția până se topește ciocolata și aveți o texura fină, uniformă; - Dați la rece pentru cel puțin 3 ore; - Când compoziția s-a întărit, formați bile de dimensiunea dorită și ornați cu cacao sau ciocolată, după preferințe. - Trufele se păstrează cel mai bine la rece.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii