Aceasta reteta este foarte delicioasa. Pentru a pregati alivenci moldovenesti, avem nevoie de cateva ingrediente simple.
Aceasta reteta este foarte delicioasa. Pentru a pregati alivenci moldovenesti, avem nevoie de cateva ingrediente simple. Se pune laptele la fiert, cu miere, unt si batonul de vanilie. Cind da in clocot, se pune malaiul, se amesteca pina se umfla nitel si se formeaza terciul. Se da la racit. Cit se raceste terciul, se amesteca galbenusurile cu brinza de vaci si smintina. Daca compozitia vi se pare moale, se poate pune o lingura da faina. Peste terciul racit se toarna compozitia de mai sus, iar la sfirsit se incorporeaza albusurile batute spuma. Se toarna in tava tapetata cu faina, se da la cuptor, max 180 C, pentru aprox 1 ora, sau pina in momentul in care, miscind usor tava, lateralele budincii sint tepene si se misca doar centrul. Simplu!
Se servesc taiati in bucati potrivite, fierbinti.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii