Aceasta reteta este foarte delicioasa. Pentru a pregati alivenci moldovenesti, avem nevoie de cateva ingrediente simple.
Aceasta reteta este foarte delicioasa. Pentru a pregati alivenci moldovenesti, avem nevoie de cateva ingrediente simple. Se pune laptele la fiert, cu miere, unt si batonul de vanilie. Cind da in clocot, se pune malaiul, se amesteca pina se umfla nitel si se formeaza terciul. Se da la racit. Cit se raceste terciul, se amesteca galbenusurile cu brinza de vaci si smintina. Daca compozitia vi se pare moale, se poate pune o lingura da faina. Peste terciul racit se toarna compozitia de mai sus, iar la sfirsit se incorporeaza albusurile batute spuma. Se toarna in tava tapetata cu faina, se da la cuptor, max 180 C, pentru aprox 1 ora, sau pina in momentul in care, miscind usor tava, lateralele budincii sint tepene si se misca doar centrul. Simplu!
Se servesc taiati in bucati potrivite, fierbinti.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaSunt minunați ardeii iuți conservați în oțet, combinați cu ceapă! Sunt buni de servit cu ciorbe și nu sunt...
Salata de ardei iuti cu ceapa in otetDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii