Baclava cu mere

Se rad merele, se adauga zaharul si stafidele, se calesc la foc mic. La sfarsit se pune coniacul. Se prajesc usor nucile, se piseaza, se amesteca cu z

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 kg nuci
  • doua linguri zahar
  • trei linguri miere
  • 50 g vodca
  • 1
  • 5 kg mere
  • 100 g stafide
  • sase linguri zahar
  • 50 g coniac
  • 100 g margarina
  • o lingura faina
  • un pachet de foi de placinta din comert

Mod de preparare

Se rad merele, se adauga zaharul si stafidele, se calesc la foc mic. La sfarsit se pune coniacul.

Se prajesc usor nucile, se piseaza, se amesteca cu zaharul, mierea, vodca.

Se unge tava cu margarina topita, se tapeteaza cu faina. Pachetul de foi se imparte la trei. Se pune in tava prima parte, ungand fiecare foaie in parte cu margarina topita, apoi se toarna merele calite. Se pune al doilea strat de foi de placinta unse cu margarina, apoi se intinde uniform amestecul de nuci cu miere. Se pune ultimul strat de foi unse cu margarina. Cu un cutit ascutit, se taie placinta in portii potrivite.

Se da la cuptor, la foc mediu, timp de 30 min. Cand este gata se pudreaza cu zahar.

În merele calite, dupa gust, se mai pot pune o lingurita de cacao, un pliculet de zahar vanilat, cateva smochine uscate tocate marunt.

Functioneaza si ca reteta de post.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci