Se rad merele, se adauga zaharul si stafidele, se calesc la foc mic. La sfarsit se pune coniacul. Se prajesc usor nucile, se piseaza, se amesteca cu z
Se rad merele, se adauga zaharul si stafidele, se calesc la foc mic. La sfarsit se pune coniacul.
Se prajesc usor nucile, se piseaza, se amesteca cu zaharul, mierea, vodca.
Se unge tava cu margarina topita, se tapeteaza cu faina. Pachetul de foi se imparte la trei. Se pune in tava prima parte, ungand fiecare foaie in parte cu margarina topita, apoi se toarna merele calite. Se pune al doilea strat de foi de placinta unse cu margarina, apoi se intinde uniform amestecul de nuci cu miere. Se pune ultimul strat de foi unse cu margarina. Cu un cutit ascutit, se taie placinta in portii potrivite.
Se da la cuptor, la foc mediu, timp de 30 min. Cand este gata se pudreaza cu zahar.
În merele calite, dupa gust, se mai pot pune o lingurita de cacao, un pliculet de zahar vanilat, cateva smochine uscate tocate marunt.
Functioneaza si ca reteta de post.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii