Bascute cu dulceata

Aluat 1.Drojdia se amesteca cu 100 ml. lapte cald, 1 lingurita de zahar, se face o adancitura in centrul fainii (cernute) si se toarna amestecul de dr

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa
Bascute cu dulceata

Ingrediente

  • 500 gr. faina ( se cerne)
  • 60 gr. zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 2 galbenusuri
  • 80 gr. unt
  • 1 cub drojdie ( 25 gr.)
  • 250 ml. lapte
  • un praf de sare

Mod de preparare

Aluat

1.Drojdia se amesteca cu 100 ml. lapte cald, 1 lingurita de zahar, se face o adancitura in centrul fainii (cernute) si se toarna amestecul de drojdie;

2. Zaharul ramas si zaharul vanilat se dizolva in restul de lapte cald, galbenusurile se bat cu praful de sare, untul se topeste putin la MO , iar toate se adauga cand drojdia s-a bulbucat;

3. Se amesteca totul cu o lingura de lemn.

4. Apoi se framanta cu mana, faina nu puneti decat f. putin, cat sa va infainati mainile. Aluatul se lucreaza repede, il framantati pana devine elastic.

5. se lasa la dospit la loc cald, pana-si dubleaza volumul ( aprox. 30-40 min).

6. dupa ce dospeste se rastorna pe masa infainata, se presara putina faina deasupra, se intinde foaie sa aiba cam 1 cm .

7. cu ajutorul unui pahar, forme, se decupeaza cercuri, se-aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se lasa cam 15 min pe masa sa mai creasca.

8. Pentru uns batem un galbenus cu putin lapte.

9. Dupa 15 min. facem o adancitura ( cu fundul unei cescute mici de ex) in fiecare bascuta.

10. Apoi le ungem cu amestecul de ou batut si lapte. 11. In adancituri se pune dulceata , gem, de preferabil doar fructele, ideea e sa nu fie prea zemoase. Eu am pus capsuni si caise din dulceata, dar am pus si din dulceata propriu zisa.

12. Se baga tava in cuptorul incins la 175 de grade si dupa 20 de minute trebuiesc verificate.

13. La cuptor dulceata facuse bulbuci in ele si pe langa ele, deci le desprindeti de pe hartia de copt imediat ce le scoateti din cuptor, altfel se dezlipesc greu.

Reteta recomandata de Pocahontas.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa