Bascute cu dulceata

Aluat 1.Drojdia se amesteca cu 100 ml. lapte cald, 1 lingurita de zahar, se face o adancitura in centrul fainii (cernute) si se toarna amestecul de dr

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa
Bascute cu dulceata

Ingrediente

  • 500 gr. faina ( se cerne)
  • 60 gr. zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 2 galbenusuri
  • 80 gr. unt
  • 1 cub drojdie ( 25 gr.)
  • 250 ml. lapte
  • un praf de sare

Mod de preparare

Aluat

1.Drojdia se amesteca cu 100 ml. lapte cald, 1 lingurita de zahar, se face o adancitura in centrul fainii (cernute) si se toarna amestecul de drojdie;

2. Zaharul ramas si zaharul vanilat se dizolva in restul de lapte cald, galbenusurile se bat cu praful de sare, untul se topeste putin la MO , iar toate se adauga cand drojdia s-a bulbucat;

3. Se amesteca totul cu o lingura de lemn.

4. Apoi se framanta cu mana, faina nu puneti decat f. putin, cat sa va infainati mainile. Aluatul se lucreaza repede, il framantati pana devine elastic.

5. se lasa la dospit la loc cald, pana-si dubleaza volumul ( aprox. 30-40 min).

6. dupa ce dospeste se rastorna pe masa infainata, se presara putina faina deasupra, se intinde foaie sa aiba cam 1 cm .

7. cu ajutorul unui pahar, forme, se decupeaza cercuri, se-aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se lasa cam 15 min pe masa sa mai creasca.

8. Pentru uns batem un galbenus cu putin lapte.

9. Dupa 15 min. facem o adancitura ( cu fundul unei cescute mici de ex) in fiecare bascuta.

10. Apoi le ungem cu amestecul de ou batut si lapte. 11. In adancituri se pune dulceata , gem, de preferabil doar fructele, ideea e sa nu fie prea zemoase. Eu am pus capsuni si caise din dulceata, dar am pus si din dulceata propriu zisa.

12. Se baga tava in cuptorul incins la 175 de grade si dupa 20 de minute trebuiesc verificate.

13. La cuptor dulceata facuse bulbuci in ele si pe langa ele, deci le desprindeti de pe hartia de copt imediat ce le scoateti din cuptor, altfel se dezlipesc greu.

Reteta recomandata de Pocahontas.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapte
Bucataras.RO

Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapte

Pregatite cu mare drag pentru o gustare delicioasa...va invit sa degustati :)

Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapte
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos