Aluat 1.Drojdia se amesteca cu 100 ml. lapte cald, 1 lingurita de zahar, se face o adancitura in centrul fainii (cernute) si se toarna amestecul de dr
Aluat
1.Drojdia se amesteca cu 100 ml. lapte cald, 1 lingurita de zahar, se face o adancitura in centrul fainii (cernute) si se toarna amestecul de drojdie;
2. Zaharul ramas si zaharul vanilat se dizolva in restul de lapte cald, galbenusurile se bat cu praful de sare, untul se topeste putin la MO , iar toate se adauga cand drojdia s-a bulbucat;
3. Se amesteca totul cu o lingura de lemn.
4. Apoi se framanta cu mana, faina nu puneti decat f. putin, cat sa va infainati mainile. Aluatul se lucreaza repede, il framantati pana devine elastic.
5. se lasa la dospit la loc cald, pana-si dubleaza volumul ( aprox. 30-40 min).
6. dupa ce dospeste se rastorna pe masa infainata, se presara putina faina deasupra, se intinde foaie sa aiba cam 1 cm .
7. cu ajutorul unui pahar, forme, se decupeaza cercuri, se-aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se lasa cam 15 min pe masa sa mai creasca.
8. Pentru uns batem un galbenus cu putin lapte.
9. Dupa 15 min. facem o adancitura ( cu fundul unei cescute mici de ex) in fiecare bascuta.
10. Apoi le ungem cu amestecul de ou batut si lapte. 11. In adancituri se pune dulceata , gem, de preferabil doar fructele, ideea e sa nu fie prea zemoase. Eu am pus capsuni si caise din dulceata, dar am pus si din dulceata propriu zisa.
12. Se baga tava in cuptorul incins la 175 de grade si dupa 20 de minute trebuiesc verificate.
13. La cuptor dulceata facuse bulbuci in ele si pe langa ele, deci le desprindeti de pe hartia de copt imediat ce le scoateti din cuptor, altfel se dezlipesc greu.
Reteta recomandata de Pocahontas.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii