Bavareza de Craciun cu caramel si turta dulce

Bavareza se prepara foarte usor, este un deser delicat, iar daca vei alege sa prepari reteta de bavareza cu caramel si turta dulce, va fi perfecta pentru masa de Craciun. Nu este deloc greu de preparat, dar este delicioasa.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Bavareza de Craciun cu caramel si turta dulce

Ingrediente

  • Pentru 6-8 persoane:
  • 200g zahar
  • 1l lapte
  • 10 galbenusuri
  • 8 foi de gelatina
  • 6 bucati de turta dulce
  • 300ml frisca lichida
  • dulce

Mod de preparare

Intr-o cratita topiti 120g de zahar cu 2 linguri de apa pana are culoarea chihlimbarului. Adaugati laptele incet, amestecati si lasati la foc mic.

Bateti galbenusurile cu restul de zahar pana obtineti un amestec pufos si deschis la culoare. Turnati peste acest amestec, in fir subtire, amestecand mereu, laptele cu caramel. Turnati intr-o cratita si lasati sa fiarba la foc mic pentru 10 minute, amestecand mereu, crema trebuie sa se tina de lingura.

Hidratati gelatina, stoarceti-o si adaugati-o in crema calduta, luata de pe foc.

Macinati turta dulce foarte fin, dupa care incorporati-o in amestecul precedent.

Mixati frisca lichida si adaugati-o la crema cu turta dulce. Puneti acest amestec in forme individuale sau intr-o forma mai mare tapetata cu folie alimentara. Dati la frigider pentru 12 ore.


Bavareza de Craciun cu caramel si turta dulce se decoreaza dupa bunul plac, si se rastoarna pe un platou indepartand folia alimentara chiar inainte de servire.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac inflorat cu doua umpluturi

Cozonac inflorat cu doua umpluturi

Un cozonac ce are 2 umpluturi:dulceata de zmeura si crema de nuca si cacao.

Cozonac inflorat cu doua umpluturi
Drob din miel

Drob din miel

Vedeta mesei Pascale!!

Drob din miel
Ciorbă de miel reţetă

Ciorbă de miel reţetă

Ciorbă de miel reţetă

Ciorbă de miel reţetă
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Coltunasi de post cu gem
3
Dulciuri

Coltunasi de post cu gem

Aceasta reteta de coltunasi cu gem este un desert de post rapid si delicios. Se prajeste pesmetul in ulei si se amesteca apoi...

Coltunasi de post cu gem
Ciorba ruseasca
4
Borsuri

Ciorba ruseasca

Dupa mesele imbelsugate, o ciorba de cartofi cu sfecla rosie si inacrita cu bors de putina, merge de minune!!

Ciorba ruseasca
Rulouri cu ciuperci
5
Aperitive cu ciuperci

Rulouri cu ciuperci

Un aperitiv delicios, se poate servi cald sau rece, potrivit in orice moment!

Rulouri cu ciuperci
Parteneri
Desert cozonac cu smantana si nuca
Bucataras.RO

Desert cozonac cu smantana si nuca

"Retete festive de iarna" De cativa ani, cand pregatesc cozonaci, folosesc reteta cozonacului fara framantare,...

Desert cozonac cu smantana si nuca
Saramura de miel
Gustos.RO

Saramura de miel

Spalam carnea si o stergem.

Saramura de miel
Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao
ReteteCulinare.RO

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!