Bavareza de Craciun cu caramel si turta dulce

Bavareza se prepara foarte usor, este un deser delicat, iar daca vei alege sa prepari reteta de bavareza cu caramel si turta dulce, va fi perfecta pentru masa de Craciun. Nu este deloc greu de preparat, dar este delicioasa.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Bavareza de Craciun cu caramel si turta dulce

Ingrediente

  • Pentru 6-8 persoane:
  • 200g zahar
  • 1l lapte
  • 10 galbenusuri
  • 8 foi de gelatina
  • 6 bucati de turta dulce
  • 300ml frisca lichida
  • dulce

Mod de preparare

Intr-o cratita topiti 120g de zahar cu 2 linguri de apa pana are culoarea chihlimbarului. Adaugati laptele incet, amestecati si lasati la foc mic.

Bateti galbenusurile cu restul de zahar pana obtineti un amestec pufos si deschis la culoare. Turnati peste acest amestec, in fir subtire, amestecand mereu, laptele cu caramel. Turnati intr-o cratita si lasati sa fiarba la foc mic pentru 10 minute, amestecand mereu, crema trebuie sa se tina de lingura.

Hidratati gelatina, stoarceti-o si adaugati-o in crema calduta, luata de pe foc.

Macinati turta dulce foarte fin, dupa care incorporati-o in amestecul precedent.

Mixati frisca lichida si adaugati-o la crema cu turta dulce. Puneti acest amestec in forme individuale sau intr-o forma mai mare tapetata cu folie alimentara. Dati la frigider pentru 12 ore.


Bavareza de Craciun cu caramel si turta dulce se decoreaza dupa bunul plac, si se rastoarna pe un platou indepartand folia alimentara chiar inainte de servire.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa crema de legume si ardei copt
3
Supe de legume

Supa crema de legume si ardei copt

Hranitor si dietetic!!!

Supa crema de legume si ardei copt
Prajitura cu piure de castane
4
Prajituri

Prajitura cu piure de castane

O prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!

Prajitura cu piure de castane
Ciorba de burta de vita
5
Supe de carne

Ciorba de burta de vita

Delicioasa in orice sezon!

Ciorba de burta de vita
Parteneri
Sufleu de cartofi
Bucataras.RO

Sufleu de cartofi

Un preparat foarte bun ce poate fi servit atat simplu dar ca si o garnitura langa carnita. Sper sa va fie pe plac ca noua...

Sufleu de cartofi
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!