Bavareza de Craciun cu caramel si turta dulce

Bavareza se prepara foarte usor, este un deser delicat, iar daca vei alege sa prepari reteta de bavareza cu caramel si turta dulce, va fi perfecta pentru masa de Craciun. Nu este deloc greu de preparat, dar este delicioasa.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Bavareza de Craciun cu caramel si turta dulce

Ingrediente

  • Pentru 6-8 persoane:
  • 200g zahar
  • 1l lapte
  • 10 galbenusuri
  • 8 foi de gelatina
  • 6 bucati de turta dulce
  • 300ml frisca lichida
  • dulce

Mod de preparare

Intr-o cratita topiti 120g de zahar cu 2 linguri de apa pana are culoarea chihlimbarului. Adaugati laptele incet, amestecati si lasati la foc mic.

Bateti galbenusurile cu restul de zahar pana obtineti un amestec pufos si deschis la culoare. Turnati peste acest amestec, in fir subtire, amestecand mereu, laptele cu caramel. Turnati intr-o cratita si lasati sa fiarba la foc mic pentru 10 minute, amestecand mereu, crema trebuie sa se tina de lingura.

Hidratati gelatina, stoarceti-o si adaugati-o in crema calduta, luata de pe foc.

Macinati turta dulce foarte fin, dupa care incorporati-o in amestecul precedent.

Mixati frisca lichida si adaugati-o la crema cu turta dulce. Puneti acest amestec in forme individuale sau intr-o forma mai mare tapetata cu folie alimentara. Dati la frigider pentru 12 ore.


Bavareza de Craciun cu caramel si turta dulce se decoreaza dupa bunul plac, si se rastoarna pe un platou indepartand folia alimentara chiar inainte de servire.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide