1. Intr-un bol larg, se toarna faina, sarea si untul. 2. Se amesteca usor cu degetele, pana capata un aspect nisipos. 3. Se adauga zaharul, florile de
1. Intr-un bol larg, se toarna faina, sarea si untul.
2. Se amesteca usor cu degetele, pana capata un aspect nisipos.
3. Se adauga zaharul, florile de lavanda, se mai amesteca o data, apoi se pune oul si apa.
4. Se framanta cu podul palmei de 2-3 ori, pana capata consistenta unui aluat.
5. Se preseaza sub forma unui disc, se impacheteaza in folie si se pune la frigider cam 30 minute.
6. Se incinge cuptorul la 180 grade Celsius.
7. Se scoate aluatul din frigider si se intinde cu sucitoarea pana atinge o grosime de 4-5 mm.
8. Se decupeaza cu forme pentru biscuiti sau cu un pahar, iar din cand in cand se dau prin faina ca sa nu se lipeasca.
9. Se pun biscuitii pe doua tavi, tapetate cu hartie de copt.
10. Se pun la copt pentru 12-15 minute, pana devin usor rumeni.
Alte retete prajituri recomandate
Prajitura cu miere
Clatite
Placinta
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii