Bombonele de orez

Prima data fierbem o portie de orez in lapte din 800 ml lapte, fara miere. Lasam sa se raceasca, apoi adaugam 3 galbenusuri de ou, 40 g de stafide sp

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g orez
  • 800 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 40 g stafide
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 150 g unt
  • 3 linguri de miere

Mod de preparare

Prima data fierbem o portie de orez in lapte din 800 ml lapte, fara miere. Lasam sa se raceasca, apoi adaugam 3 galbenusuri de ou, 40 g de stafide spalate, coaja razuita de pe o lamaie si spuma tare rezultata din albusurile batute.

Apoi prajim compozitia in 150 g unt pana devine rosiatica si se desface in firimituri.

Si firimiturile de orez se indulcesc cu 3 linguri de miere.

Se poate folosi ca decor

Alte retete recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci