1. Am amestecat galbenusurile si ouale cu o jumatate din cantitatea de zahar. Am mixat si am adaugat cacaoa si pricomigdalele
1. Am amestecat galbenusurile si ouale cu o jumatate din cantitatea de zahar. Am mixat si am adaugat cacaoa si pricomigdalele farimitate si apoi am varsat incetisor laptele cald.
2. Cealalta jumatate de zahar am pus-o la facut zahar ars adica direct in tava in care urma sa coc bonet-ul.
3. Am varsat apoi compozitia peste zaharul ars si tava am pus-o intr-alta tava mai mare care avea apa in ea ca sa se coaca la aburi sau pe aburi.
4. Am copt la 180°C cred ca cel putin o ora, in orice caz nu se scoate nimic din cuptor pina ce scobitoarea bagata in centrul chestiei nu iese uscata, evident ca toata povestea asta a fost facuta cu o zi inainte de cina la care am servit-o, asa s-a odihnit toata noaptea si a avut timp sa se raceasca.
Pofta buna!
Reteta Bonet a fost propusa de Adriana Nicoleta pe forum culinar.ro
Alte retete cu pricomigdale gasiti aici:
Tarta Amaretto ,
Cheesecake cu menta si piersici ,
Tort cu crema de nectarine
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaSunt minunați ardeii iuți conservați în oțet, combinați cu ceapă! Sunt buni de servit cu ciorbe și nu sunt...
Salata de ardei iuti cu ceapa in otetDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii