Bucuria gustului

Asadar, intr-un castron punem 300 g branza dulce de vaci, un pachet de unt (ambele proaspete si fara de pasteurizari), le omogenizam bine, adaugam 250

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g branza dulce de vaci
  • un pachet de unt
  • 250 g nuca macinata
  • 200 g stafide
  • trei linguri de cacao
  • 200 g miere de albine
  • cateva picaturi de esenta ulei de vanilie
  • nuca de cocos
  • cacao

Mod de preparare

Asadar, intr-un castron punem 300 g branza dulce de vaci, un pachet de unt (ambele proaspete si fara de pasteurizari), le omogenizam bine, adaugam 250 g nuca macinata, 200 g stafide, trei linguri de cacao si omogenizam din nou. Incorporam cam 200 g miere de albine, cateva picaturi de esenta ulei de vanilie (fiole subtiri), si iata ca putem sa gustam, daca le dorim mai dulci de atat! Daca da, mai adaugam miere. Cand suntem multumiti de gust, verificam luand intre palme cam o lingura plina de compozitie si-i dam aspect de sfera. Consistenta trebuie sa fie ca a unei creme foarte tari (stafidele vor lucra in timp prin a absorbi din umiditate, asa ca ele se vor mai intari pe parcurs). Daca sunt prea moi, fapt determinat de o branza
prea nescursa sau care a fost obtinuta prin fierberea laptelui si nu prin tehnologie blanda - asa cum o facea bunica la tara… sau de un unt prea plin de apa tehnologica, atunci adaugam o lingura de gris. Sferele astfel formate le rostogolim, jumatate dintre ele prin nuca macinata, jumatate prin nuca de cocos, si avem, iata, doua prajituri la desert… se pot rostogoli cateva si prin cacao, asa incat platoul nostru devine vesel, viu colorat, mai ales daca il asortam si cu feliile de la o portocala si cateva sferturi de mar!


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Cele mai apreciate rețete
Cledne
1
Mancaruri cu cartofi

Cledne

Se fierb cartofi in coaja apoi se lasa la rece , se curata si se piseaza f bine. Apoi se adauga oul sarea si faina cat...

Cledne
Inghetata lapte de pasare
2
Inghetate

Inghetata lapte de pasare

Aceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...

Inghetata lapte de pasare
Rulada fina cu ganache de cafea
3
Prajituri

Rulada fina cu ganache de cafea

Rulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...

Rulada fina cu ganache de cafea
Budinca de gris
4
Budinci

Budinca de gris

Se pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...

Budinca de gris
Tort cu capsuni si mac
5
Torturi

Tort cu capsuni si mac

Este un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...

Tort cu capsuni si mac
Parteneri
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii