Asadar, intr-un castron punem 300 g branza dulce de vaci, un pachet de unt (ambele proaspete si fara de pasteurizari), le omogenizam bine, adaugam 250
Asadar, intr-un castron punem 300 g branza dulce de vaci, un pachet de unt (ambele proaspete si fara de pasteurizari), le omogenizam bine, adaugam 250 g nuca macinata, 200 g stafide, trei linguri de cacao si omogenizam din nou. Incorporam cam 200 g miere de albine, cateva picaturi de esenta ulei de vanilie (fiole subtiri), si iata ca putem sa gustam, daca le dorim mai dulci de atat! Daca da, mai adaugam miere. Cand suntem multumiti de gust, verificam luand intre palme cam o lingura plina de compozitie si-i dam aspect de sfera. Consistenta trebuie sa fie ca a unei creme foarte tari (stafidele vor lucra in timp prin a absorbi din umiditate, asa ca ele se vor mai intari pe parcurs). Daca sunt prea moi, fapt determinat de o branza
prea nescursa sau care a fost obtinuta prin fierberea laptelui si nu prin tehnologie blanda - asa cum o facea bunica la tara… sau de un unt prea plin de apa tehnologica, atunci adaugam o lingura de gris. Sferele astfel formate le rostogolim, jumatate dintre ele prin nuca macinata, jumatate prin nuca de cocos, si avem, iata, doua prajituri la desert… se pot rostogoli cateva si prin cacao, asa incat platoul nostru devine vesel, viu colorat, mai ales daca il asortam si cu feliile de la o portocala si cateva sferturi de mar!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii