Budinca bicolora

Retete dietetice!

Portii
4
Timp pregatire
900 minute
Timp coacere
900 minute
Complexitate
redusa
Budinca bicolora

Ingrediente

  • 250 ml lapte dulce;
  • 30 g amidon;
  • 50 g zahar;
  • un galbenus;
  • Budinca de vanilie:
  • esenta de vanilie.
  • Budinca de cacao:
  • 250 ml lapte dulce;
  • 30 g amidon;
  • 50 g zahar;
  • un galbenus;
  • o lingura de cacao;
  • esenta de rom.

Mod de preparare

Pentru budinca de vanilie, se pune intr-un vas, amidonul si se dilueaza cu putin lapte. Se adauga restul ingredientelor si se amesteca. La fel, se pregateste si budinca de cacao (cu ingredientele mentionate la ea), dar in alt vas. Se pun ambele vase la foc mic si se amesteca continuu in ele, cu un tel. Pentru a va descurca mai bine, vasul cu budinca de cacao se ia de pe foc dupa ce s-a incalzit, continuand sa se lucreze la vasul cu budinca de vanilie. In aceasta din urma, se amesteca pana cand se ingroasa si se ia de pe foc. Imediat, se pune din nou vasul cu budinca de cacao la foc si se amesteca si in acesta pana cand se ingroasa. Se umezeste cu apa rece o forma din silicon, iar cu ajutorul a doua lingurite, se ia din fiecare budinca si se asaza in forme, la intamplare. Se lasa sa se raceasca, dupa care se poate scoate budinca din forme si se poate servi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci