Se fierbe laptele cu 80 g zahar si coaja taiata fasii de la o lamaie,amestecand.Se pune untul intr-o tigaie si cand s-a topit se pune faina si se ames
Se fierbe laptele cu 80 g zahar si coaja taiata fasii de la o lamaie,amestecand.Se pune untul intr-o tigaie si cand s-a topit se pune faina si se amesteca bine sa se incorporeze faina in unt,fara boturi.Se scoate din lapte coaja de lamaie,iar laptele se toarna cate putin peste faina,amestecand mereu pana devine ca o ciulama,dar cand incepe sa fiarba se retrage imediat de pe foc.Se lasa sa se raceasca,dar se mai amesteca din cand in cand sa nu prinda coaja.se adauga coaja rasa pe razatoarea mica,de la a doua lamaie,galbenusurile si se amesteca dupa fiecare,apoi se adauga albusurile batute spuma.Int-un vas rotund se ard usor 50g zahar si se imbraca tot fundul vasului.Se toarna crema si se coace cam o ora in baie de apa la cuptor.
Se serveste calda.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii