Se fierbe laptele cu 80 g zahar si coaja taiata fasii de la o lamaie,amestecand.Se pune untul intr-o tigaie si cand s-a topit se pune faina si se ames
Se fierbe laptele cu 80 g zahar si coaja taiata fasii de la o lamaie,amestecand.Se pune untul intr-o tigaie si cand s-a topit se pune faina si se amesteca bine sa se incorporeze faina in unt,fara boturi.Se scoate din lapte coaja de lamaie,iar laptele se toarna cate putin peste faina,amestecand mereu pana devine ca o ciulama,dar cand incepe sa fiarba se retrage imediat de pe foc.Se lasa sa se raceasca,dar se mai amesteca din cand in cand sa nu prinda coaja.se adauga coaja rasa pe razatoarea mica,de la a doua lamaie,galbenusurile si se amesteca dupa fiecare,apoi se adauga albusurile batute spuma.Int-un vas rotund se ard usor 50g zahar si se imbraca tot fundul vasului.Se toarna crema si se coace cam o ora in baie de apa la cuptor.
Se serveste calda.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseAm mancat odata la un restaurant si mi s-a parut foarte interesant, asa ca azi am pregatit si eu si e foarte buna!
Ciulama de pui cu dovlecelPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii