Se alege orezul, se spala in mai multe ape reci si se pune intr-o cratita emailata, acoperit cu apa calda. Se lasa sa dea cateva clocote, se scurge ap
Se alege orezul, se spala in mai multe ape reci si se pune intr-o cratita emailata, acoperit cu apa calda. Se lasa sa dea cateva clocote, se scurge apa si se pune peste orez lapte dulce, nefiert. Se fierbe la foc mic trei sferturi de ora, cu un praf de sare si o lingura de zahar. Cand amestecul incepe sa forfoteasca, se adauga restul de zahar si se ia cratita de pe foc. Se raceste intr-o cratita mai mare cu apa rece, se adauga patru galbenusuri puse unul cate unul, se rade deasupra coaja de la jumatate de lamaie. se parfumeaza cu zahar vanilinat si se amesteca totul cu albusurile batute spuma. Se unge o forma rotunda cu o lingura de unt si se
tapeteaza cu pesmet, se rastoarna orezul si se introduce forma in cuptorul cald. Se coace la foc potrivit trei sferturi de ora, se raceste in forma si se pudreaza cu zahar praf.
Se serveste taiata felii groase, cu sirop de fructe sau cu dulceata.
Alte dulciuri retete recomandate
Papanasi fierti
Galuste cu prune
Ciocolata de casa

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii