Se ung cu unt feliile de toast, se aseaza in tava si se rumenesc usor in cuptorul incins. Se unge cu unt un vas termorezistent, se pun 4 felii pe fun
Se ung cu unt feliile de toast, se aseaza in tava si se rumenesc usor in cuptorul incins. Se unge cu unt un vas termorezistent, se pun 4 felii pe fundul vasului si se presara o treime din cantitatea de stafide. Se adauga si o treime din feliile de mar, stropite cu sucul de lamaie pentru a nu se oxida, apoi se repeta procedura cu restul feliilor de paine, stafidele si merele ramase. Separat, se bat ouale cu zaharul, se adauga smantana dulce, laptele,
vanilia si scortisoara (sau coaja rasa de lamaie). Se toarna aceasta compozitie peste feliile de paine din
vasul termorezistent, umplandu-le bine si uniform. Budinca se acopera si se lasa sa stea o ora, pana se inmoaie si se umfla painea. Se pune apoi in cuptor, la bain-marie, acoperita cu folie de aluminiu ca sa nu se arda la suprafata, timp de o ora.
Se serveste calduta cu un sos de fructe deasupra sau cu o crema de vanilie.
Alte retete de dulciuri:
Tort de mere
Placinta cu mere
Glazura
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii