Se freaca nesul cu o cana de apa si se adauga patru lingurite de zahar. Se pune si laptele caldut, apoi se adauga faina in ploaie, amestecand continuu
Se freaca nesul cu o cana de apa si se adauga patru lingurite de zahar. Se pune si laptele caldut, apoi se adauga faina in ploaie, amestecand continuu, sa nu se formeze cocoloase.
Se separa albusurile de galbenusuri de la cele cinci oua. Se bat albusurile spuma, cu un praf de sare si se adauga smantana si miezul de nuca macinat, avand grija ca spuma sa nu se lase. Galbenusurile se freaca cu zaharul si se adauga esenta de vanilie. Se incorporeaza galbenusurile in spuma de albusuri si se amesteca cu crema de lapte si faina. Untul inmuiat se adauga si el in compozitie, omogenizand bine totul.
Budinca se rastoarna intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se Iasa la cuptor, la foc mic.
Se serveste ornata cu frisca.
Alte retete dulciuri recomandate
Papanasi fierti
Galuste cu prune
Ciocolata de casa
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseO bunatate de prajitura,numa buna pentru vreme calda.
Prajitura cu capsuni si crema de vanilieDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii