Se separa albusurile de galbenusuri. Se freaca galbenusurile cu zaharul si se adauga untul inmuiat, amestecandu-se bine. Se pun intr-un vas impreuna c
Se separa albusurile de galbenusuri. Se freaca galbenusurile cu zaharul si se adauga untul inmuiat, amestecandu-se bine. Se pun intr-un vas impreuna cu laptele si se lasa la bain-marie sa se ingroase, fara insa a da in clocot. In amestecul racit se adauga lichiorul de fructe.
Albusurile se bat spuma si se amesteca cu pesmetul si cu smantana. Capsunile se spala, se curata de codite si se taie in bucatele. Se adauga impreuna cu albusurile la crema de galbenusuri si unt.
Budinca se rastoarna intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina si se da Ia cuptor la foc mic.
Se serveste rece, cu jeleul de fructe deasupra.
Alte dulciuri retete recomandate
Galuste cu prune
Papanasi fierti
Tarta cu fructe
Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....
Cornulete cu mac de CraciunSarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.
Sarmale fierte in oala de lut1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...
Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)Paella, reteta traditionala spaniola, a pornit din regiunea Valencia in varianta retetei originale, raspandindu-se apoi in...
Paella (reteta originala)Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...
Prajitura simpla cu nuci si merePrajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsse incalzeste cuptorul la 150 grade C. Se spala carnea, se sterge si se condimenteaza. Se pune la cuptor pentru 40 de minute....
Piept de gasca cu sos CassisReteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.
Tort Diplomat
Comentarii