Budinca de capsuni

Se separa albusurile de galbenusuri. Se freaca galbenusurile cu zaharul si se adauga untul inmuiat, amestecandu-se bine. Se pun intr-un vas impreuna c

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 100 g unt
  • 300 g capsuni
  • o jumatate de cana de zahar
  • 2 linguri de pesmet
  • 5 oua
  • 5 linguri de lapte
  • 3 linguri de smantana
  • 2 lingurite de lichior de fructe
  • 3 linguri de jeleu de fructe

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri. Se freaca galbenusurile cu zaharul si se adauga untul inmuiat, amestecandu-se bine. Se pun intr-un vas impreuna cu laptele si se lasa la bain-marie sa se ingroase, fara insa a da in clocot. In amestecul racit se adauga lichiorul de fructe.

Albusurile se bat spuma si se amesteca cu pesmetul si cu smantana. Capsunile se spala, se curata de codite si se taie in bucatele. Se adauga impreuna cu albusurile la crema de galbenusuri si unt.

Budinca se rastoarna intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina si se da Ia cuptor la foc mic.
Se serveste rece, cu jeleul de fructe deasupra.

Alte dulciuri retete recomandate

Galuste cu prune

Papanasi fierti

Tarta cu fructe

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci