Faina de cereale se prepara amestecandu-se cantitati egale de aproximativ 250 g cereale (orz, ovaz, grau, mei).
Faina de cereale se prepara amestecandu-se cantitati egale de aproximativ 250 g cereale (orz, ovaz, grau, mei). Se spala sub jet de apa, se strecoara bine, apoi se prajesc usor intr-o oala de fonta, amestecand continuu cu o lingura de lemn. Se rasneste amestecul de cereale si se obtine o faina. Se separa de tarate cu ajutorul unei site. Se amesteca 4 linguri de faina cu 1 l apa clocotita si se fierbe pana ajunge la consistenta unei smantani sau a unei budinci. Se adauga marul taiat cubulete, stafidele, prunele uscate, taiate marunt, mierea, praful de scorfisoara si nuca macinata.
Se serveste calda sau rece. Alte retete recomandate: Budinca de mere Tarta cu Chec cu mere fructe
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii