Faina de cereale se prepara amestecandu-se cantitati egale de aproximativ 250 g cereale (orz, ovaz, grau, mei).
Faina de cereale se prepara amestecandu-se cantitati egale de aproximativ 250 g cereale (orz, ovaz, grau, mei). Se spala sub jet de apa, se strecoara bine, apoi se prajesc usor intr-o oala de fonta, amestecand continuu cu o lingura de lemn. Se rasneste amestecul de cereale si se obtine o faina. Se separa de tarate cu ajutorul unei site. Se amesteca 4 linguri de faina cu 1 l apa clocotita si se fierbe pana ajunge la consistenta unei smantani sau a unei budinci. Se adauga marul taiat cubulete, stafidele, prunele uscate, taiate marunt, mierea, praful de scorfisoara si nuca macinata.
Se serveste calda sau rece. Alte retete recomandate: Budinca de mere Tarta cu Chec cu mere fructe
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii