Stilul de viata sanatos ar trebui sa fie un mod de viata, asa ca deserturile naturale, ca si budinca de chia cu capsuni si lapte de cocos, indulcita cu indulcitor natural pe baza de stevie este alegerea ideala.
Reteta in sine este una extrem de simpla si trebuie sa marturisesc ca preparatele raw-vegane nu m-au atras niciodata din cauza timpului indelungat de asteptare pana la momentul in care sa te bucuri de produsul finit. Dar gustul e cel mai usor educabil, trebuie doar vointa si-o reteta simpla cu care sa incepi, care sa-ti dea incredere!
Pentru ca reteta mea raw-vegana sa fie complet sanatoasa, am ales sa folosesc Green Sugar. Extractul de Stevia Rebaudiana, obtinut cu apa fierbinte, si eritritolul, obtinut din porumb nemodificat genetic, prin procesul natural de fermentatie, este regranulat doar mecanic, fara alte substante chimice. Are 0 calorii (ceea ce nu strica niciodata!) si 0 indice glicemic. Este dulce ca zaharul, dar lipsit de gustul amar specific produselor din stevie. Nu schimba gustul alimentelor pe care le indulceste si la coacere, fierbere sau congelare nu isi schimba consistenta, gustul sau puterea de indulcire. Puteti citi mai multe aici: http://greensugar.ro/.
Revenind la reteta mea de budinca, tot ce aveti de facut este sa puneti intr-un vas si sa blendati capsunile si laptele de cocos. Apoi am adaugat 6 picaturi de Green Sugar, 3-4 picaturi fiind echivalentul unei lingurite de zahar.
Am adaugat semintele de chia, raport de 1 la 9, adica la 9 linguri de amestec de lapte de cocos si capsuni, 1 lingura de seminte. Am amestecat sa se omogenizeze, am lasat la temperatura camerei 20 de minute, dupa care am repartizat in portii individuale si am dat la frigider.
Initial am zis ca o sa servesc budinca de chia la micul-dejun, pentru un start in forta! Bineinteles ca nu m-am putut abtine (doar e prima reteta raw-vegana!) si a trebuit sa gust una :).
Concluzia? Gustul de capsuni si cocos se completeaza perfect, nu este niciunul dominant. Budinca are o consistenta placuta, semintele nu se simt, iar indulcitorul nostru natural n-a influentat deloc gustul, va fi perfecta si maine dimineata.
Teo
P.S. Este o reteta perfecta in perioada postului!
Serviti budinca de chia cu lapte de cocos si capsuni rece, alaturi de fructe proaspete si poate un biscuit :).
Deserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseImi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...
Briose cu afineO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseCiorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...
Ciorbita simpla de dovleceiV-ati prins ca e dedicat, asa ca nu-mi cereti, nu impart la nimeni, stiti cum a zis cineva: daca va place, va faceti! :)) O...
Cheesecake cu banane si frisca - La multi ani Gaby!!!Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasa
Comentarii