Budinca de ciocolata

Se separa albusurile de galbenusuri. Se freaca galbenusurile cu zaharul si se adauga untul inmuiat, amestecand bine. Albusurile se bat spuma cu un pr

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • O cana de lapte
  • 100 g ciocolata
  • 4 oua
  • o jumatate de cana de zahar
  • 100 g unt
  • coaja de lamaie
  • 5 linguri de stafide
  • o cana de faina
  • 100 g frisca

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri. Se freaca galbenusurile cu zaharul si se adauga untul inmuiat, amestecand bine. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se adauga coaja rasa de lamaie.

Se pune la topit ciocolata rupta in bucati, intr-un vas la bain-marie. Se adauga laptele si faina putin cate putin, amestecand bine, pana cand crema se ingroasa.

Crema de ciocolata si lapte se lasa la racit, apoi se incorporeaza galbenusurile. Se amesteca bine cu albusurile batute si se rastoarna intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina. Se introduce forma la cuptor la foc mic.

Se serveste calda, ornata cu frisca.

Alte retete dulciuri recomandate

Galuste cu prune

Ciocolata de casa

Papanasi fierti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci