Budinca de ciocolata

Iti place muuult de tot ciocolata? Daca ai spus “DA”, inseamna ca in urmatoarele 3 minute vei fi numai ochi si urechi, pentru ca urmeaza o reteta de neratat! Budinca de ciocolata facuta in casa este un desert savuros si pentru cei mari si pentru cei mici.

Portii
4
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 40 gr pudra de cacao
  • 100 gr zahar
  • 500 ml lapte integral
  • 3 galbenusuri
  • un sfert lingurita sare
  • 50 gr ciocolata amaruie
  • 20 gr unt moale
  • 2 lingurite esenta de cafea
  • 2 lingurite esenta de rom
  • frisca proaspata din smantana pentru ornat
  • ciocolata rasa
  • menta proaspata
  • 30 gr amidon

Mod de preparare

Totul se prepara foarte simplu si foarte usor, hai sa vezi!


Amesteca intr-o craticioara zaharul cu cacaua si 400 ml lapte. Pune apoi pe foc pana se infierbanta bine si se dizolva zaharul. Separat, amesteca intr-un bol galbenusurile cu amidonul, sarea si restul de lapte. Toarna apoi amestecul fierbinte peste galbenusuri si amesteca rapid cu un tel, sa nu se formeze cocoloase.



Rastoarna totul in craticioara si pune-o pe foc mic, amestecand cu telul pana incepe sa fiarba. Mai lasa doua minute pana se ingroasa, amestecand continuu. Ia craticioara de pe foc si adauga ciocolata taiata marunt, untul, esenta de cafea si de rom, apoi omogenizeaza bine.



Imparte budinca de ciocolata in patru cupe sau pahare si pune pe fiecare in parte cate o folie de plastic, ca sa nu formeze crusta. Las-o la racit putin, la temperatura camerei, apoi pune-o la frigider cateva ore. Decoreaza budinca rece cu frisca proaspat batuta, ciocolata rasa si o frunza de menta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide