Aceasta reteta de budinca de cirese seamana doar cu numele cu o reteta de budinca. De fapt este mai mult un gratin cu cirese. Se taie franzela felii si se inmoaie in lapte cald, dupa care se scoate miezul, se stoarce in mana si se marunteste cu o furculita.
Se taie franzela felii si se inmoaie in lapte cald, dupa care se scoate miezul, se stoarce in mana si se marunteste cu o furculita. Se amesteca cu untul incalzit. Separat se amesteca galbenusurile cu 100 g zahar tos, coaja de la jumatate de lamaie, un plic zahar vanilat, un praf de sare si zeama de lamaie, dupa gust. Crema obtinuta se amesteca cu miezul de franzela si cu ciresele spalate si fara samburi. Cand amestecul este omogen, se rastoarna intr-o forma unsa cu unt, care se introduce in cuptorul bine incalzit, dupa ce s-au pus deasupra albusurile batute spuma tare. Se coace la foc potrivit o jumatate de ora, se scoate si se lasa sa se raceasca, apoi se tale felii si se pudreaza cu zahar pudra.
Budinca cu cirese se serveste calduta.
Cum pot sa va descriu eu aceasta prajitura? Nu as vrea sa spun prea multe, nu ca nu merita, dar e prea grozava ca sa ma...
Prajitura cu nuca si crema de ciocolata albaCiorba de perisoare delicioasa este o reteta de ciorba clasica, cu multe legume si orez. Este o reteta de ciorba cu perisoare...
Ciorba de perisoare delicioasaDesi am fost un pic sceptica, am ajuns la concluzia ca pe langa faptul ca este sanatoasa, e si foarte gustoasa!
Supa crema de sfecla rosieEste o reteta mostenita de la bunica mea, prajitura preferata din copilaria mea.
Foi napolitana cu blat de nugaUn aperitiv delicios, pentru o zi frumoasa de toamna!
Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosuDescopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Comentarii