Budinca de cozonac III

1. Preincalziti cuptorul (160 C, 2-3). Se pun stafidele intr-o canita cu alcolul 2. Se taie cozonacul in felii de 1 cm grosime; taiati coaja (option

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 linguri stafide
  • 2 linguri rom
  • coniac sau amareto
  • 250 gr cozonac
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar pudra
  • 500 ml lapte
  • vanilie
  • 1 lingura gem piersici
  • cald
  • zahar pudra pentru ornare

Mod de preparare

1. Preincalziti cuptorul (160 C, 2-3). Se pun stafidele intr-o canita cu alcolul

2. Se taie cozonacul in felii de 1 cm grosime; taiati coaja (optional). Se taie feliile de cozonac in 2 sau in 4 in functie de marimea lor, astfel incat sa aiba forma oarecum triunghiulara. Se aseaza estetic pe fundul formei, relativ una peste alta.

3. Intr-un vas rezistent se bat bine cele 3 oua cu zaharul. Laptele cu vanilia se fierb, apoi se varsa amestecand continuu peste oua.

4. Se trece compozitia cu ouale printr-o sita si se varsa peste cozonac. Se pune forma intr-o tava cu apa calda si se da la cuptor pentru aproximativ 40 – 45 minute pana crema se prinde si devine aurie.

5. Se scoate budinca din cuptor si cat inca este calda se unge cu gemul de piersici incalzit.

Observatii:

In conditiile in care cozonacul nu e dulce, se ajusteaza cantitatea de zahar indicata.
Se presara cu zahar pudra si se serveste calda sau rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori