Budinca de fragi

Se freaca untul cu zaharul, se adauga apoi galbenusurile, franzela inmuiata in lapte si data prin sita. Se amesteca totul cu 3 linguri de dulceata de

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 lingura unt
  • 8 galbenusuri
  • 100 gr zahar
  • 1 jumatate de franzela
  • 100 ml lapte
  • 6 linguri dulceata de fragi
  • 8 albusuri
  • 200 ml vin

Mod de preparare

Se freaca untul cu zaharul, se adauga apoi galbenusurile, franzela inmuiata in lapte si data prin sita. Se amesteca totul cu 3 linguri de dulceata de fragi. Se inglobeaza la urma albusurile batute spuma. Se unge forma cu unt si pesmet, se toarna compozitia si se da la cuptor timp de 30 de minute. Cand budinca e gata coapta, se face un sirop din 3 linguri de dulceata de fragi si 200 ml de vin.

Siropul se toarna deasupra budincii si se da din nou la cuptor cateva minute.Alte retete de dulciuri:

Papanasi fierti

Ciocolata de casa

Chec pufos

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci