Se spala capsunile si se curata de codite. Se pun in bolul mixerului si se fac piure. Se stoarce din piure 100 ml de suc, care se fierbe intr-un vas
Se spala capsunile si se curata de codite. Se pun in bolul mixerului si se fac piure. Se stoarce din piure 100 ml de suc, care se fierbe intr-un vas impreuna cu laptele, vanilia si zaharul si cand clocoteste, se pune grisul in ploaie. Se fierbe grisul 10 minute, amestecand mereu.
Se ia vasul de pe foc si se inglobeaza in compozitia fierbinte galbenusul si albusul batut spuma tare. Se toarna amestecul intr-o forma umezita cu apa si se pune in frigider.
Dupa ce s-a racit foarte bine, se rastoarna pe un platou si se serveste cu sos de vanilie.
Alte retete recomandate:
Tarta cu fructe
Prajitura cu capsuni
Prajitura cu gem de caise
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPregatite cu mare drag pentru o gustare delicioasa...va invit sa degustati :)
Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapteDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii