Budinca de gris

Se pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de pe foc. Se lasa sa se ra

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1l lapte nefiert
  • 5 linguri de gris
  • 1/2 lamaie
  • 3 linguri de zahar
  • zahar vanilat
  • 4 oua
  • 1 lingura de unt

Mod de preparare

Se pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de pe foc. Se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca ouale puse pe rand, trei linguri de zahar, un praf de sare si un plic de zahar vanilat. Se adauga coaja de la jumatate de lamaie si o lingura de zeama de lamaie. Amestecul se rastoarna intr-o forma unsa cu o lingura de unt si se introduce budinca in cuptorul incins. Se coace o jumatate de ora, la foc potrivit, dupa care se scoate si se Iasa sa se raceasca usor.

Se taie cand s-a racit si se serveste cu sirop de fructe sau cu fructe din dulceata.

Alte retete dulciuri recomandate

Ciocolata de casa

Galuste cu prune

Papanasi fierti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc