Budinca de gris

Se fierbe laptele cu grisul, zaharul si vanilia. Cand e gata, se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca si apoi se incorporeaza albusurile batute spuma

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 l lapte
  • 200 gr gris
  • 150 gr zahar
  • 1 jumatate baton de vanilie
  • 4 albusuri
  • visine din dulceata

Mod de preparare

Se fierbe laptele cu grisul, zaharul si vanilia. Cand e gata, se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca si apoi se incorporeaza albusurile batute spuma tare. Se amesteca usor. Se toarna compozitia in forma tapetata, se pune in bain-marie si se lasa la fiert in bain-marie pana se leaga, timp de 20 de minute. Se lasa budinca la racit se rastoarna pe farfurie si se garniseste cu visine din dulceata.
Se serveste cu orice fel de sos dulce.

Alte retete de dulciuri:

Inghetata de ciocolata cu piscoturi de sampanie

Portocale umplute

Crema de iaurt

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori