Se pun pe foc intr-o cratita laptele cu vanilia si zaharul. Cind incepe sa fiarba se toarna grisul in ploaie amestecind mereu cu lingura. Se adauga sa
Se pun pe foc intr-o cratita laptele cu vanilia si zaharul. Cind incepe sa fiarba se toarna grisul in ploaie amestecind mereu cu lingura. Se adauga sare si se lasa sa fiarba pina are aspectul unei mamaligute moi. Se ia de la foc, se adauga untul, se amesteca si se lasa sa se raceasca. Apoi se pun galbenusurile unul cite unul, ciocolata rasa sau cacao, se amesteca bine si la sfirsit se adauga albusurile batute spuma. Se amesteca usor si se toarna in forma de budinca cu capac. Se pune forma intr-un vas cu apa clocotita asezat pe foc si se lasa sa fiarba 20-30 minute Se serveste cu sos de vin. Sosul de vin se face astfel: se amesteca 3 galbenusuri cu 3 linguri de zahar, se subtiaza cu 1 pahar de vin care a fiert mai intii cu putina scortisoara. Se pune apoi pe aragaz sa fiarba pina ce se glaseaza lingura, adica ramine imbracata in sos. Se amesteca tot timpul. Sosul de vin se toarna fierbinte peste budinca.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii