Se pun pe foc intr-o cratita laptele cu vanilia si zaharul. Cind incepe sa fiarba se toarna grisul in ploaie amestecind mereu cu lingura. Se adauga sa
Se pun pe foc intr-o cratita laptele cu vanilia si zaharul. Cind incepe sa fiarba se toarna grisul in ploaie amestecind mereu cu lingura. Se adauga sare si se lasa sa fiarba pina are aspectul unei mamaligute moi. Se ia de la foc, se adauga untul, se amesteca si se lasa sa se raceasca. Apoi se pun galbenusurile unul cite unul, ciocolata rasa sau cacao, se amesteca bine si la sfirsit se adauga albusurile batute spuma. Se amesteca usor si se toarna in forma de budinca cu capac. Se pune forma intr-un vas cu apa clocotita asezat pe foc si se lasa sa fiarba 20-30 minute Se serveste cu sos de vin. Sosul de vin se face astfel: se amesteca 3 galbenusuri cu 3 linguri de zahar, se subtiaza cu 1 pahar de vin care a fiert mai intii cu putina scortisoara. Se pune apoi pe aragaz sa fiarba pina ce se glaseaza lingura, adica ramine imbracata in sos. Se amesteca tot timpul. Sosul de vin se toarna fierbinte peste budinca.
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteO mancare gustoasa in sezonul rece
Iepure cu cartofi la cuptor• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi
Sarmalute in foi de vitaAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii