Ungi in prealabil o tava cu unt. Se separa albusurile de galbenusuri. Se amesteca galbenusurile cu zaharul. Se pune la fiert laptele, se adauga grisu
Ungi in prealabil o tava cu unt. Se separa albusurile de galbenusuri. Se amesteca galbenusurile cu zaharul. Se pune la fiert laptele, se adauga grisul, se amesteca bine; cand a fiert se adauga galbenusul amestecat cu zaharul, romul si zaharul vanilat. Se amesteca pana iese ca o crema nu foarte lichida.
Se incalzeste cuptorul la maximum. Se pune amestecul in tava unsa cu unt si o pui la cuptor la maximum vreo 10 minute (sau pana se incinge bine). Intre timp se bate albusurile spuma si le torni peste budinca. Se presara putina scrotisoara deasupra si se mai lasa la cuptor la maximum inca vreo 5 minute si apoi la foc mediu inca vreo 20 de minute.
Cand se scoate se pulverizeaza niste zahar pudra.
Se serveste cu frisca sau sirop.
Alte retete recomandate:
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseCui nu ii plac bomboanele de ciocolata? Cu aceasta reteta puteti sa va faceti singuri bomboanele de ciocolata, cu ce fel de...
Bomboane de ciocolataDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii