Budinca de gris cu mere si vanilie

Se unge cratita cu o lingura nu prea plina de unt si se presara cu ¼ pahar zahar. Se asaza unul linga altul, in cratita, merele curatate de

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 mere potrivit de mari
  • 1 pahar zahar
  • 1 ¼ pahar lapte
  • 2 cescute gris
  • 3 oua
  • 3 linguri unt
  • 1 baton de vanilie
  • sos de vanilie

Mod de preparare

Se unge

cratita cu o lingura nu prea plina de unt si se

presara cu ¼ pahar zahar. Se asaza unul

linga altul, in cratita, merele

curatate de coaja si de casuta cu simburi. In fiecare mijloc de mar scobit se

introduce cite o bucatica mica de unt si ½ lingurita

zahar. Se dau la cuptor sa se coaca merele. Intre

timp se fierbe grisul in laptele amestecat cu restul

de zahar si cu batonul de vanilie. Dupa ce este gata, se

bate cu lingura pina se racoreste bine. Se adauga

restul de unt incalzit, ouale unul cite unul,

amestecind mereu pina se obtine o pasta. Se toarna

in cratita cu merele coapte si bine racorite si se

da la cuptor lasind pina se rumeneste. Se scoate din

forma fierbinte
Se serveste rece cu sos de vanilie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori