Budinca de lamaie

Se separa galbenusurile si se freaca bine cu patru linguri de zahar. Se adauga o lingura de faina si se omogenizeaza cu grija, sa nu se faca cocoloas

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 oua intregi
  • 4 linguri de zahar
  • 1 lamaie
  • 1 lingura de faina
  • 1 lingura de rom
  • 1 lingura de pesmet

Mod de preparare

Se separa galbenusurile si se freaca bine cu patru linguri de zahar. Se adauga o lingura de faina si se omogenizeaza cu grija, sa nu se faca cocoloase. Lamaia se fierbe cu putina apa, se taie bucatele mici si se pune peste crema. Se parfumeaza cu o lingura de rom. Peste crema se adauga albusurile batute spuma, se omogenizeaza usor si se toarna compozitia intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu pesmet. Budinca se coace la foc potrivit, o jumatate de ora, dupa care se scoate, se pudreaza si se raceste usor, inainte de a o taia in felii.

Alte dulciuri retete recomandate

Papanasi fierti

Galuste cu prune

Tiramisu

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc