Budinca de mac

Stafidele se curata, se acopera cu apa, se fierb un minut si se lasa sa se raceasca in apa de fiert. Budinca se prepara conform indicatiilor de pe pac

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pachet budinca de vanilie
  • 50 ml lapte
  • 50 g stafide
  • 3 linguri mac macinat
  • zahar dupa gust
  • coaja rasa de pe o lamaie
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • un praf de sare
  • marmelada de caise

Mod de preparare

Stafidele se curata, se acopera cu apa, se fierb un minut si se lasa sa se raceasca in apa de fiert. Budinca se prepara conform indicatiilor de pe pachet, cand inca este calda, se adauga stafidele, coaja si zeama de lamaie, precum si macul, se amesteca bine. Se toarna in 4 cesti adecvate, se raceste si se pune la frigider sa se intareasca.

Pentru sos, se amesteca putina pudra de budinca cu lapte, se pune intr-o cratita mica si se tine pe foc pana se ingroasa. Se adauga zaharul vanilat si marmelada de caise. Se lasa la racit. Se amesteca din cand in cand sa nu faca crusta. Budinca racita se rastorna pe farfurioare si se pune de jur-imprejur sos de vanilie.
Se poate servi cu frisca.

Alte retete dulciuri recomandate

Spuma de capsuni

Ciocolata de casa

Tarta cu visine

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori