Budinca de mac

Se freaca untul cu zaharul, vanilia si galbenusurile puse pe rand. Se obtine o crema spumoasa. Macul pisat se fierbe cateva minute in lapte si se ames

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 gr mac
  • 4 oua
  • 3 linguri pesmet fin
  • 4 linguri zahar
  • 100 ml lapte
  • 50 gr unt
  • vanilie
  • 2 linguri nuca
  • sirop de fructe din dulceata

Mod de preparare

Se freaca untul cu zaharul, vanilia si galbenusurile puse pe rand. Se obtine o crema spumoasa. Macul pisat se fierbe cateva minute in lapte si se amesteca cu pesmetul si nucile. Se inglobeaza albusurile batute spuma. Se toarna compozitia intr-o forma tapetata si se coace in cuptor, in bain-marie, timp de 50 de minute.
Se serveste calda, cu sirop de fructe din dulceata.

Alte retete de dulciuri:

Tiramisu

Papanasi fierti

Tort diplomat

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc