Budinca de mer si prune

Se topeste untul intr-o cratita,se adauga faina si se amesteca,apoi se adauga laptele,amestecand mereu.Se introduce zahar dupa gust,se amesteca bine,s

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1l lapte
  • 3oua
  • 150g unt
  • 200g faina
  • 1/2kg mere
  • 1/2kg prune
  • 1/4 caise
  • 100 g zahar
  • sirop de fructe

Mod de preparare

Se topeste untul intr-o cratita,se adauga faina si se amesteca,apoi se adauga laptele,amestecand mereu.Se introduce zahar dupa gust,se amesteca bine,se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.Se adauga galbenusurile treptat si se amesteca dupa fiecare,apoi albusurile batute spuma.Merele spalate se taie felii si se presara peste ele zahar.Se spala prunele si se taie in doua.Se unge o forma cu unt,se asaza un strat de sos,unul de prune si iar un strat de sos si unul de mere si se repeta pana se umple cratita.Pe ultimul strat de sos se asaza felii de caise.SE introduce budinca in cuptor sa se coaca.
Se serveste cu un sirop.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc