Se aleg mere sanatoase, se curata de coaja si de seminte, apoi se taie felii groase de 1 cm. Se acopera cu zahar tos si se lasa, stropite cu o lingur
Se aleg mere sanatoase, se curata de coaja si de seminte, apoi se taie felii groase de 1 cm. Se acopera cu zahar tos si se lasa, stropite cu o lingura de rom, la rece. Franzela se taie felii groase, se opareste cu lapte clocotit, se parfumeaza cu vanilie si se lasa sa se raceasca. Separat se face crema din unt. Trei linguri de zahar si patru galbenusuri. Crema se amesteca cu feliile de mar si cu feliile de franzela, se pun intr-un vas adanc si se acopera compozitia cu albusurile batute spuma tare. Se omogenizeaza si se introduce budinca in cuptorul cald, unde se coace 1/2 ora.
Alte dulciuri recomandate
Galuste cu prune
Tiramisu
Papanasi fierti
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii