Budinca de mere

Se aleg mere sanatoase, se curata de coaja si de seminte, apoi se taie felii groase de 1 cm. Se acopera cu zahar tos si se lasa, stropite cu o lingur

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 10 mere
  • 4 linguri de zahar tos
  • 1/2 franzela
  • 1 cana de lapte cald
  • 200 g unt
  • un praf de sare
  • 4 oua
  • vanilie sau rom
  • 10 nuci macinate

Mod de preparare

Se aleg mere sanatoase, se curata de coaja si de seminte, apoi se taie felii groase de 1 cm. Se acopera cu zahar tos si se lasa, stropite cu o lingura de rom, la rece. Franzela se taie felii groase, se opareste cu lapte clocotit, se parfumeaza cu vanilie si se lasa sa se raceasca. Separat se face crema din unt. Trei linguri de zahar si patru galbenusuri. Crema se amesteca cu feliile de mar si cu feliile de franzela, se pun intr-un vas adanc si se acopera compozitia cu albusurile batute spuma tare. Se omogenizeaza si se introduce budinca in cuptorul cald, unde se coace 1/2 ora.

Alte dulciuri recomandate

Galuste cu prune

Tiramisu

Papanasi fierti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta quatro formaggi

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Zacusca de ghebe

Zacusca de ghebe

Ambele bunici gospodine desavarsite, am avut de unde invata, mai intai mama, apoi eu. Un deliciu de reteta, mai ales daca...

Zacusca de ghebe
Pui cu rosii si usturoi (ostropel)

Pui cu rosii si usturoi (ostropel)

Pui la tigaie cu rosii si usturoi este o reteta delicioasa si foarte usor de preparat. Pentru a pregati aceasta reteta cu...

Pui cu rosii si usturoi (ostropel)
Cele mai apreciate rețete
Budinca de chia cu fructe
1
Budinci

Budinca de chia cu fructe

Chia este plina de vitamine si minerale, ajuta la reglarea greutatii, la controlarea poftei de dulce si lupta impotriva...

Budinca de chia cu fructe
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
2
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Coronita aperitiv cu carne si legume
3
Aperitive cu carne

Coronita aperitiv cu carne si legume

Coronita cu carne si legume este un aperitiv consistent si delicios. Taiem sunca cubulete. Dam cascavalul pe razatoare....

Coronita aperitiv cu carne si legume
Ciorba cu coasta afumata
4
Borsuri

Ciorba cu coasta afumata

Se prepara foarte usor si este asa bunaaa....preferata mea :)

Ciorba cu coasta afumata
Rotite din vinete umplute
5
Aperitive cu carne

Rotite din vinete umplute

Aroma toamnei pe platou

Rotite din vinete umplute
Parteneri
Aperitiv omleta cu sunculita taraneasca si ardei, in felii de paine
Bucataras.RO

Aperitiv omleta cu sunculita taraneasca si ardei, in felii de paine

Omleta cu șunculiță țărănească și ardei în felii de pâine, este, așa, ca un sandwich, doar că feliile...

Aperitiv omleta cu sunculita taraneasca si ardei, in felii de paine
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
ReteteCulinare.RO

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia