Budinca de mere cu franzelute

Se curata merele de coaja, se taie in doua, se scoate casuta cu simburi si se taie felii de grosimea unui deget. Franzelutele se taie de asemenea in f

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5-6 mere
  • 2 franzelute(de 2-3 zile)
  • 3 pahare cu lapte
  • 3 oua
  • 50g stafide sau visine din dulceata
  • 1/2 pahar zahar
  • 100g unt
  • 1 praf vanilie
  • 1 praf sare
  • unt si pesmet pentru forma

Mod de preparare

Se curata merele de coaja, se taie in doua, se scoate casuta cu simburi si se taie felii de grosimea unui deget. Franzelutele se taie de asemenea in felii de grosimea unui deget si fiecare felie se inmoaie bine in ouale batute cu furculita si amestecate cu laptele, vanilia si sarea. Se unge bine cu unt o forma rotunda sau o cratita, se presara cu pesmet si se capitoneaza cu felii de franzeluta inmuiata. Peste feliile de franzeluta de pe fundul formei se asaza un rind de mere taiate, se presara putin zahar si stafide sau visine din dulceata. Apoi se asaza un rind de felii de franzeluta muiata si peste ele din nou mere taiate, putin zahar, stafide sau visine. Se procedeaza astfel pina se termina toate merele. Ultimul rind trebuie sa fie din felii de franzeluta. Se toarna pe deasupra laptele cu ou ramas de la inmuiatul feliilor de franzeluta si pe toata suprafata se pun felii subtiri de unt. Se coace la foc potrivit pina cind se rumeneste
Se serveste fierbinte

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.:) Pofta buna!!

Prajitura pufoasa cu branza
Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure

Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure

E o toamna tarzie, perfecta pentru supe calde si delicioase. Pentru ca ador dovleacul, dar si ciupercile, si pentru ca mi-am...

Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure
Rulada de porc cu sos picant de prune

Rulada de porc cu sos picant de prune

• scoateti samburii din prunele proaspete si mixatii-le impreuna cu menta proaspata• puneti vinul la redus pe foc, impreuna

Rulada de porc cu sos picant de prune
Cele mai apreciate rețete
Conserva de peste cu legume pentru iarna
1
Conserve de iarna

Conserva de peste cu legume pentru iarna

Ador pestele iar de când am descoperit aceasta reteta am renunțat sa mai cumpăr conserve din comerț.

Conserva de peste cu legume pentru iarna
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
2
Torturi

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Prajitura cu ananas si nuci
3
Prajituri

Prajitura cu ananas si nuci

O prajitura rapida si foarte buna. In weekend ne place sa savuram prajiturele alaturi de cafea sau dupa masa de pranz. Uneori...

Prajitura cu ananas si nuci
Pasta de gogosari copti sau Gulas
4
Conserve de iarna

Pasta de gogosari copti sau Gulas

Anul trecut am facut-o pt prima oara...baietilor mei le place mult pasta de ardei la tub Gulas din comert, care este si dulce...

Pasta de gogosari copti sau Gulas
Scovergi ardelenesti
5
Gogosi

Scovergi ardelenesti

Reţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.

Scovergi ardelenesti
Parteneri
Baghete umplute cu salam, ciuperci, ardei si porumb
Bucataras.RO

Baghete umplute cu salam, ciuperci, ardei si porumb

Am vazut la Merisor baghete umplute. Am poftit la ele si am executat si eu unele delicioase. 

Baghete umplute cu salam, ciuperci, ardei si porumb
Strudel cu mere
Gustos.RO

Strudel cu mere

Reteta de strudel cu mere. Strude cu mere si foi de placinta. Strudel cu mere, nuci si scortisoara. Retete cu mere. Deserturi...

Strudel cu mere
Ciorba Ardeleneasca de Porc
ReteteCulinare.RO

Ciorba Ardeleneasca de Porc

Ciorba Ardeleneasca de Porc