Se curata merele de coaja, se taie in doua, se scoate casuta cu simburi si se taie felii de grosimea unui deget. Franzelutele se taie de asemenea in f
Se curata merele de coaja, se taie in doua, se scoate casuta cu simburi si se taie felii de grosimea unui deget. Franzelutele se taie de asemenea in felii de grosimea unui deget si fiecare felie se inmoaie bine in ouale batute cu furculita si amestecate cu laptele, vanilia si sarea. Se unge bine cu unt o forma rotunda sau o cratita, se presara cu pesmet si se capitoneaza cu felii de franzeluta inmuiata. Peste feliile de franzeluta de pe fundul formei se asaza un rind de mere taiate, se presara putin zahar si stafide sau visine din dulceata. Apoi se asaza un rind de felii de franzeluta muiata si peste ele din nou mere taiate, putin zahar, stafide sau visine. Se procedeaza astfel pina se termina toate merele. Ultimul rind trebuie sa fie din felii de franzeluta. Se toarna pe deasupra laptele cu ou ramas de la inmuiatul feliilor de franzeluta si pe toata suprafata se pun felii subtiri de unt. Se coace la foc potrivit pina cind se rumeneste
Se serveste fierbinte
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postAzi ne alintam cu un desert extrem de popular, apreciat in toata lumea, un desert cu gust fin de vanilie si caramel. Este...
Desert crema de zahar arsOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii