Budinca de mere cu vanilie

Se unge cu unt si se presara cu zaharul tos o forma rotunda sau o cratita. Se asaza merele curatate de coaja si de casuta cu seminte si se da la cupto

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6-7 mere
  • 50 gr. unt
  • 5 oua
  • 6 linguri zahar pudra
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri zahar tos
  • vanilie

Mod de preparare

Se unge cu unt si se presara cu zaharul tos o forma rotunda sau o cratita. Se asaza merele curatate de coaja si de casuta cu seminte si se da la cuptor lasind pina cind merele sint aproape coapte. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca. Intre timp se freaca galbenusurile cu zaharul pudra si vanilia pina devine ca o spuma. Se adauga faina in ploaie, amestecind neincetat, apoi albusurile batute spuma separat si se amesteca foarte usor. Compozitia obtinuta se toarna in forma peste mere si se da la cuptor la foc slab lasind pina se rumeneste. Se rastoarna fierbinte pe o farfurie. Astfel, apare fiecare mar.
Budinca se poate servi si calda si rece garnisita cu citeva boabe de dulceata de visine sau putina frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori