Budinca de mere si dulceata

Intr-o cratita de marimea unui blat, se pune 120 gr. zahar tos si se lasa sa se caramelizeze usor. Se curata merele de coaja, se scoate casuta cu simb

Timp pregatire
175 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 1/2 kg. mere
  • 150 gr. dulceata de visine
  • 6 oua
  • 400 gr. zahar
  • 150 gr. faina
  • 100 gr. unt
  • 1 lamiie
  • 1/2 plic praf de copt
  • 500 gr. frisca

Mod de preparare

Intr-o cratita de marimea unui blat, se pune 120 gr. zahar tos si se lasa sa se caramelizeze usor. Se curata merele de coaja, se scoate casuta cu simburi si se asaza in vasul imbracat cu zahar ars. Se pune in mijlocul fiecarui fruct cite o lingurita de dulceata, se da tava la cuptor cu foc mic pentru 10 minute, dupa care se lasa sa se raceasca. Separat, se freaca ouale cu 200 gr. zahar, coaja de lamiie, untul si zeama de lamiie pina se obtine o crema spumoasa. Se adauga faina si praful de copt stins cu zeama de lamiie. Se omogenizeaza foarte bine, se toaurna compozitia peste mere si se da din nou vasul la cuptor pentru 25 minute. Cind budinca este gata, se lasa sa se raceasca, se insiropeaza cu sirop din zahar si restul din coaja de lamiie. Se rastoarna cu grija, astfel ca merele sa fie deasupra si dupa 2 ore se orneaza cu frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Desert savarina cu apa de trandafiri si cardamom
Bucataras.RO

Desert savarina cu apa de trandafiri si cardamom

Provocarea GastroArt mi-a aprins iar creativitatea, modernizand reteta propusa prin gatirea compozitiei in vasul Rice...

Desert savarina cu apa de trandafiri si cardamom
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide