Budinca de mere si dulceata

Intr-o cratita de marimea unui blat, se pune 120 gr. zahar tos si se lasa sa se caramelizeze usor. Se curata merele de coaja, se scoate casuta cu simb

Timp pregatire
175 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 1/2 kg. mere
  • 150 gr. dulceata de visine
  • 6 oua
  • 400 gr. zahar
  • 150 gr. faina
  • 100 gr. unt
  • 1 lamiie
  • 1/2 plic praf de copt
  • 500 gr. frisca

Mod de preparare

Intr-o cratita de marimea unui blat, se pune 120 gr. zahar tos si se lasa sa se caramelizeze usor. Se curata merele de coaja, se scoate casuta cu simburi si se asaza in vasul imbracat cu zahar ars. Se pune in mijlocul fiecarui fruct cite o lingurita de dulceata, se da tava la cuptor cu foc mic pentru 10 minute, dupa care se lasa sa se raceasca. Separat, se freaca ouale cu 200 gr. zahar, coaja de lamiie, untul si zeama de lamiie pina se obtine o crema spumoasa. Se adauga faina si praful de copt stins cu zeama de lamiie. Se omogenizeaza foarte bine, se toaurna compozitia peste mere si se da din nou vasul la cuptor pentru 25 minute. Cind budinca este gata, se lasa sa se raceasca, se insiropeaza cu sirop din zahar si restul din coaja de lamiie. Se rastoarna cu grija, astfel ca merele sa fie deasupra si dupa 2 ore se orneaza cu frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
1
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Prajitura cu foi si crema caramel
2
Romania

Prajitura cu foi si crema caramel

Prajitura cu foi si crema caramel este o prajitura de casa delicioasa, ce poate fi pregatita de sarbatori sau de Craciun....

Prajitura cu foi si crema caramel
Prajitura foaie peste foaie
3
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Gogosari in sos
4
Romania

Gogosari in sos

O reteta pe care o pregatesc an de an, este foarte gustoasa si tine foarte bine peste iarna...asta daca mai apuca si nu se...

Gogosari in sos
Gogosari cu conopida si struguri
5
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri