Se taie coaja de la chifle si se lasa la imbibat in lapte. Se freaca untul cu zahar, iar apoi se amesteca galbenusurile de ou. Se scurg chiflele, se t
Se taie coaja de la chifle si se lasa la imbibat in lapte. Se freaca untul cu zahar, iar apoi se amesteca galbenusurile de ou. Se scurg chiflele, se trec prin razatoare si se amesteca la crema. Se adauga nucile macinate, cuisoarele si scortisoara. In final se adauga spuma batuta din albusuri. Crema se pune in boluri de budinca tapetate cu zahar granulat sau pesmet. Se pun pe tava, se adauga apa incat sa ajunga pana la jumatatea bolurilor, apoi se introduc in cuptor, la aprox. 150 de grade, si se lasa cca 40 de minute la aburi.
Se serveste cu un sos obtinut din vin rosu.
Alte dulciuri retete
Ciocolata de casa
Tarta cu visine
Prajitura cu capsuni
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaSunt minunați ardeii iuți conservați în oțet, combinați cu ceapă! Sunt buni de servit cu ciorbe și nu sunt...
Salata de ardei iuti cu ceapa in otetDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii