Budinca de nuci si migdale

Se amesteca faina cu o ceasca de apa, se toarna cu incetul in laptele clocotit si se lasa pe foc inabusit 20 minute. Se adauga apoi zaharul, 50g unt

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 175 g faina
  • 1/2 l lapte
  • 125 g zahar
  • 75 g unt
  • coaja de la 1 lamiie
  • 50 g migdale
  • 250 g nuci
  • 50 g biscuiti
  • 2 oua
  • 1 lingura pesmet

Mod de preparare

Se amesteca faina cu o ceasca de apa, se toarna cu incetul in laptele clocotit

si se lasa pe foc inabusit 20 minute. Se adauga apoi zaharul, 50g unt, coaja

de lamiie si se lasa la rece. Se amesteca apoi cu migdalele rase, nucile

trecute prin masina, biscuitii sfarimati, galbenusurile si albusurile batute

spuma. Se coace o ora in forma unsa cu restul de unt si tapetata cu pesmet.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci