Se face un sirop din 300 gr zahar cu un pahar de apa care se pun la fiert pana cand siropul se leaga ca pentru dulceata. Se adauga caisele in sirop,
Se face un sirop din 300 gr zahar cu un pahar de apa care se pun la fiert pana cand siropul se leaga ca pentru dulceata. Se adauga caisele in sirop, dupa care se ia vasuol de pe foc si se lasa 10 minute. Dupa se pune din nou pe foc sa dea 2-3 clocote si se amesteca incet sa nu se sfarame caisele. Acestea se scot cu o lingura si se pun pe o strecuratoare sa se scurga. Intre timp se pune orezul la fiert in lapte si se adauga batonul de vanilie. Dupa ce a fiert, se ia de pe foc si se lasa la racit. Se adauga doua galbenusuri si se amesteca incet. Separat, se unge o forma cu unt , se adauga orezul, deasupra se pun caisele iar peste albusurile batute spume cu 250 gr zahar. Se introduce forma in cuptorul incalzit si se lasa la copt la foc mic.
Se serveste atat cald cat si rece.
Alte retete:
Tarta cu caise si smantana Galuste cu prune Budinca de orez cu mere
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeHranitor si dietetic!!!
Supa crema de legume si ardei coptO prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!
Prajitura cu piure de castaneIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii