Orezul se fierbe in apa impreuna cu putina sare si 4 linguri de zahar. Merele se decojesc si se rad pe razatoarea mare. Apoi se amesteca cu 4 linguri
Orezul se fierbe in apa impreuna cu putina sare si 4 linguri de zahar. Merele se decojesc si se rad pe razatoarea mare. Apoi se amesteca cu 4 linguri de zahar si se dau la rece cca 30 min. Se ia o craticioara care se unge cu 40 gr unt si se tapeteaza cu pesmet. Se pun apoi orezul si merele in straturi : se incepe cu merele ( orezul se lipeste), se presara stafide si scortisoara apoi orez si tot asa iar la fiecare rand de mere se pun stafide si scortisoara. Ultrimul strat trebuie sa fie tot de mere peste care se presara putina scortisoara esenta de rom si cateva cubulete de unt. Stafide nu se pun pentru ca fiind deasupra se usuca prea tare. Se da la cuptor.
Se serveste rece.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii