Budinca de orez cu vin si scortisoara

Se fierbe orezul cu vinul si 5 linguri de zahar, pina ce se ingroasa. Se lasa sa se raceasca, apoi se freaca cu untul si cu alte 5 linguri de zahar. S

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g orez
  • 1 litru vin rosu
  • 10 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 150g unt
  • 6 oua
  • 1 praf sare
  • unt si pesmet pentru forma
  • zahar pudra

Mod de preparare

Se fierbe orezul cu vinul si 5 linguri de zahar, pina ce se ingroasa. Se lasa sa se raceasca, apoi se freaca cu untul si cu alte 5 linguri de zahar. Se adauga galbenusurile unul cite unul, amestecind bine, apoi scortisoara, sarea si spuma de la albusuri. Se pune intr-o forma de budinca unsa cu unt si presarata cu pesmet, se da la cuptor si se tine pina se rumeneste (30-40 minute). Se rastoarna pe farfurie si se pudreaza cu zahar pudra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc