Se pune intr-o oala faina amestecata cu laptele rece, apoi se adauga zaharul si untul taiat bucatele. Se pune oala pe foc, se amesteca cu lingura de
Se pune intr-o oala faina amestecata cu laptele rece, apoi se adauga zaharul si untul taiat bucatele. Se pune oala pe foc, se amesteca cu lingura de lemn pana fierbe, se ia de pe foc si se lucreaza repede, timp de 5 minute, pana cand coca devine ca o alifie. Se toaca fin coaja portocalei, se pune in amestec si se inglobeaza galbenusurile. Se bat albusurile spuma si se incorporeaza in aluat, pentru a-l subtia. Se pune preparatul intr-o forma de budinca unsa cu unt si tapetata cu zahar, se aseaza forma in bain-marie si se pune in cuptor timp de 1 ora. Se rastoarna budinca pe o farfurie rotunda. Se fierb, timp de 5 minute, 400 ml apa cu 2 cuburi zahar si coaja de portocala taiata fin. Se adauga zeama portocalei si lichiorul.
Budinca, rasturnata pe o farfurie se serveste cu siropul de portocale. Alte retete de dulciuri:
Placinta cu mere
Tort diplomat
Inghetata de ciocolata cu piscoturi de sampanie
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseReteta am luat-o de la Jamila Cuisine, este minunată, numai ca am modificat-o un pic, înlocuind untul cu ulei, fulgii...
Desert briose cu ciocolata alba si ornamente din ciocolata neagraDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii