Rece sau calda si indiferent de anotimp, budinca de vanilie este uneori tot ceea ce-ti trebuie ca sa ai o zi cu-adevarat minunata.
Incalzeste 1 litru de lapte pe foc, intr-o craticioara, insa ai grija sa nu-l dai in clocot. Intr-un castron incapator amesteca amidonul, zaharul si sarea. Bate galbenusurile cu un tel si adauga 100 de ml de lapte rece. Pune-le apoi peste ingredientele solide si amesteca pana obtii o compozitie omogena. Amesteca apoi jumate din cantitatea de lapte fierbinte peste – secretul este sa aduci compozitia din bol incetul cu incetul la temperatura laptelui fierbinte.
Da focul mai mic si pune din nou craticioara cu laptele care ti-a mai ramas, pe foc. Incorporeaza toata compozitia din bol, amestecand constant cu telul. Pune si extractul de vanilie. Dupa 3-4 minute o sa vezi ca isi va ingrosa consistenta.
Vezi toti pasii de preparare in reteta video https://youtu.be/Z63Z5o7F4rE
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii