Se opareste miezul unei franzele cu lapte clocotit, indulcit si vanilat dupa gust si se lasa sa se raceasca un sfert de ora. Se adauga apoi cele doua
Se opareste miezul unei franzele cu lapte clocotit, indulcit si vanilat dupa gust si se lasa sa se raceasca un sfert de ora. Se adauga apoi cele doua oua si o mana de stafide spalate si parfumate cu rom. Amestecul se omogenizeaza, se toarna intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina si se tine forma in cuptor, la foc potrivit, o ora. Cand s-a rumenit usor, se scoate, se raceste in forma si se pudreaza cu zahar praf.
Se taie felii groase si se serveste calda, sau rece.
Alte retete dulciuri recomandate
Ciocolata de casa
Galuste cu prune
Papanasi fierti
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseDe curând, căutând informații despre una, alta, am aflat că năutul s-ar mai numi și ”mazărea berbecilor”. Am...
Mâncare de năut cu pui și stafidePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii