Budinca in culori

Se fierbe laptele cu zaharul si vanilia si se imparte in 3 recipiente.O treime din lapte se fierbe cu zeama de fructe amestecat cu 1 lingura de faina

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 l lapte
  • 150 gr zahar
  • 3
  • 5 linguri faina
  • 2 galbenusuri
  • 100 l suc de zmeura
  • 1 lingura cacao
  • 200 gr frisca
  • 3 linguri zmeura sau visine
  • vanilie

Mod de preparare

Se fierbe laptele cu zaharul si vanilia si se imparte in 3 recipiente.O treime din lapte se fierbe cu zeama de fructe amestecat cu 1 lingura de faina. Se amesteca mereu si se obtine o crema legata. Se pune crema intr-un castron si se lasa la racit. Se presara cu fructe proaspete. A doua treime de lapte se fierbe cu o lingura de faina si una de cacao si se obtine o crema care se pune peste cea de fructe. Se presara fructe proaspete. A treia cantitate de lapte se toarna peste galbenusurile frecate cu putina faina si se fierbe pana se ingroasa. Se toarna peste crema de cacao.

Dupa ce s-a racit, se pune deasupra un strat de fructe proaspete si un strat de frisca. Alte retete de dulciuri:

Inghetata de ciocolata cu piscoturi de sampanie

Portocale umplute

Spuma de capsuni

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc